Padocul din Anina își mărește capacitatea! Colaborare fructuoasă între administrația locală și o asociație din Germania

 

padoc bun

Padocul din orașul Anina își va mări în curând capacitatea, anunță primarul Gheorghe Românu. Administrația locală va pune la dispoziție terenul, iar asociația din Germania care a preluat practic gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza orașului se va ocupa de ridicarea de noi adăposturi pentru micuțele patrupede.

Colaborarea dintre Primăria Anina și asociația Standpunkt e.V. din localitatea bavareză Greußenheim a început anul trecut, explică edilul, la inițiativa unei doamne născută la Anina și stabilită ulterior în Germania.

Cred că au investit în padoc și nu exagerez vreo 25.000 de euro, pentru refacerea și datorarea acestuia. Noi am avut clădirea, dar nu era dotată cu tot ceea ce a trebuit pentru medici, pentru campaniile de sterilizare. Este îmbucurător că au loc aceste campanii, de sterilizare, de vaccinare. Toate acestea nu sunt ieftine, iar la asta se adaugă și hrana. Noi asigurăm hrana pentru două zile, iar ei se ocupă de hrănirea câinilor pentru celelalte cinci zile”, a explicat primarul Gheorghe Românu.

Conform edilului, padocul are în prezent o capacitate de aproximativ 20 de locuri, dar lucrurile se vor schimba în curând.

Am avut recent o nouă întâlnire cu ei. Mi-au solicitat un teren în jurul padocului pentru a mări capacitatea acestuia. Vor fi probabil undeva la 60 de locuri. Deja am pus să se dezmembreze terenul, deci pot să se ducă la bată țărușii, să se apuce de treabă”, a mai precizat Românu.

Activitatea derulată la Anina de asociația germană Standpunkt e.V. poate fi urmărită și pe Facebook, pe pagina asociației, unde a fost postat chiar ieri un video în care sunt prezentați actualii „oaspeți” ai padocului, care bineînțeles pot fi adoptați de oricine dorește să își mărească familia:

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “Colaborarea dintre Primăria Anina și asociația Standpunkt e.V. din localitatea bavareză Greußenheim a început anul trecut, explică edilul, la inițiativa unei doamne născută la Anina și stabilită ulterior în Germania.”

  Frumos!
  Mai ales că unii nu au uitat de unde au plecat.
  Dar nu au uitat nici de ce au plecat. De … ăştia ca tăiţelu’ şi (mani)vela.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei