Pană de curent la Reşiţa. Rossonerii au lăsat Farul în beznă!

modelmic (1)

 

Etapa a IX-a a Ligii 2 a adus pe stadionul „Mircea Chivu”, în prezenţa a aproximativ 2000 de spectatori, formaţia Farul Constanţa. Oaspeţii veneau la Reşiţa după o victorie în faţa Ripensiei Timişoara. Echipa noastră, la al treilea meci într-o săptămână, venea după o remiză albă la Timişoara, în compania celor de ASU Politehnica, dar şi după un frumos joc în Cupa României cu Universitatea Craiova.

De la primul fluier al arbitrului constănţenii şi-au arătat intenţiile ofensive, având şi prima ocazie în minutul 3. Rossonerii au echilibrat jocul, iar în minutul 18, după o frumoasă fază de atac, pornită de pe partea dreaptă, mingea ajunge pe partea stângă, la Vădrariu care, după preluare, şutează în dreapta portarului constănţean, acesta respingând din plonjon în corner. La faza următoare, lovitura de colţ este executată de Vădrariu la marginea careului mic, de unde Ene, deşi ţinut de tricou, reuşeşte să se înalţe şi să trimită cu capul în colţul lung al porţii oaspeţilor. Constănţenii revin în joc, iar pe fondul scăderii ritmului echipei noastre, reuşesc în ultimul minut al primei reprize să egaleze, în urma unui penalty.

Leo Doană face primele mutări la începutul reprizei a doua, introducându-l pe Coman în locul lui Acka, în minutul 46,întărind ofensiva rossonerilor, dar şi pe Danci în locul lui Cristea, care s-a accidentat, în minutul 50. Mişcările antenorului nostru au dat roade, reşiţenii având câteva ocazii de a trece în avantaj. În minutul 60, Săulescu este faultat în careul oaspeţilor, dar este sancţionat cu cartonaş galben pentru simulare. Leo Doană face şi cea de-a treia schimbare în minutul 73, locul lui Ene fiind luat de către Cioablă. Minutul 77 a adus golul victoriei reşiţene: după un corner executat de oaspeţi, Vădrariu degajează terenul, mingea fiind trimisă în jumătatea constănţeană, pe partea stângă, Săulescu urmăreşte mingea, insistă şi o fură de la fundaşul oaspete, undeva pe la 23 m, apoi trece şi de cel de-al doilea apărător, pătrunde pe stânga, iar de la marginea careului mic trimite, printre picioarele portarului constănţean, în plasă. Un gol de trei puncte, binemeritate de echipa noastră!

Astfel, echipa rossoneră acumulează 12 puncte, iar în etapa următoare, a X-a, tot pe teren propriu, sâmbătă, 5 octombrie, va întâlni echipa Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

Ianis Zicu, antrenorul oaspeţilor a declarat: „Sunt trist. Băieţii au muncit foarte mult, am avut foarte multe situaţii de a marca. Am controlat jocul în mare parte dar, per total, nu sunt mulţumit de felul în care am tratat fazele fixe. Noi ştiam că Reşiţa este o echipă periculoasă la fazele fixe. Am primit primul gol dintr-o fază fixă, iar cel de-al doilea l-am luat din fază noastră fixă. Trebuia să fim mai organizaţi în acel moment. Nu întotdeauna câştigă echipa mai bună, dar Reşiţa trebuie felicitată, pentru că venea după un meci greu din Cupa României, s-a şi văzut ritmul scăzut pe care ei l-au avut în a doua repriză şi pe finalul primei reprize. Noi ar fi trebuit să fim mult mai lucizi în momentul în care am avut superioritate şi nu am fost atenţi la ultima pasă, pentru că dacă am fi tratat acţiunile aşa cum trebuie sunt convins că puteam să câştigăm lejer. Încă odată felicit echipa din Reşiţa pentru dăruire şi atitudine.  

Leontin Doană a declarat la finalul meciului,: „Îmi felicit băieţii pentru atitudine, pentru dăruire. A fost un meci foarte greu, venind după un meci din Cupa României, disputat miercuri. Am făcut 7 ore pe drum a doua zi, stând în autocar 3 ore, datorită unui accident între Orşova şi Băile Herculane. Am încercat o recuperare cât mai bună a băieţilor şi mă bucur pentru rezultat şi îi felicit pe această cale. Din păcate facem cadouri de vreo patru-cinci etape, începând de la  meciul cu Rapid, am luat goluri din faze fixe, la Chiajna, la Craiova din nou, iar acum nu am mai făcut greşeli la faze fixe, am dat mingea adversarului făcând fault în careu. La Săulescu a fost fault, penalty clar, am întrebat şi jucătorul. Nu vreau să comentez arbitrajul. Noi astăzi am făcut un joc bun. Am făcut un joc bun dar am pierdut şi cu Rapidul şi cu Chiajna, prefer un joc mai slab dar să aducem puncte, noi avem nevoie de puncte nu de spectacol. Jocul se uită, punctele rămân! Noi avem nevoie de puncte. Din păcate s-a văzut oboseala după meciul din Cupă. Astăzi a  fost greu şi terenul, după ploile din zilele trecute. La pauză le-am spus jucătorilor mei să nu mai facem greşeli, iar în careul nostru să nu atacăm decisiv, să avem o altă atitudine, să ţinem de minge la mijlocul terenului, dat din păcate Călin s-a accidentat. Sâmbătă următoare sper să aducem o nouă victorie!”

 

CSM REŞIŢA: Cristian ZIMMERMANN – Lorenzo ACKA (min. 46, Marius COMAN), Flavius VLĂDIA, Marco EHMANN, Milorad BANAC – Emanuel DAT, Călin CRISTEA (min. 50, Cristian DANCI), Cristian POIANĂ, Daniel VĂDRARIU – Dragoş SĂULESCU, Daniel ENE (min. 73, Alexandru CIOABLĂ). Pe bancă au mai luat loc: Adrian HORVAT, Teodor CARAGEA, Gabriel LAZĂR, Bruno VASIU.

 

modelmic (1)

 

modelmic (1)

modelmic (1)

modelmic (1)

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei