Panică la Liceul „Tata Oancea” din Bocșa, în urma unei amenințări cu bomba!

modelmic (1)

Panică la Liceul Teoretic„Tata Oancea” din Bocșa în urma unei amenințări cu bomba. Solicitați să intervină, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție. Elevii școlii au fost evacuați în condiții de siguranță, iar polițiștii au verificat școala.

Oamenii legii se află în acest moment la școala din Bocșa, dar din primele verificări nu au fost identificate colete sau obiecte suspecte, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru. În continuare se asigura paza clădirii liceului și se efectuează verificări în zonă.

Din informațiile primite, de la fața locului, este vorba despre o alarmă falsă, anunțul prin care s-ar fi dat alarma privind prezența unei bombe în zona școlii fiind făcut de pe un telefon cu număr de străinătate.

Panica s-a instalat și din faptul că s-a sunat de 4 ori de la același număr, la două apeluri nu a vorbit nimeni, existența unei bombe în școală fiind anunțată la primul și ultimul apel, pe numărul școlii.

Inspectorul școlar general al ISJ Caraș-Severin, a declarat că a luat decizia, împreună cu autoritățile abilitate, să sisteze desfășurarea cursurilor și să trimită elevii acasă.

Cursurile, teoretic, se sistau pentru 2 ore, dar am luat hotărârea să trimitem elevii acasă, ca o măsură de prevenție. Părinții au fost anunțați și au venit să își ia copiii, iar cei ai căror părinți erau la serviciu, au rămas în parcul din curtea bisericii împreună cu învățătorii și educatorii. Ne-am gândit cu toții că e o alarmă falsă, dar cine își asumă posibilitatea existenței unei bombe acolo și după cercetarea prealabilă am luat o măsură de prevenție, iar specialiștii au rămas în continuare să verifice în detaliu pentru că încă mai sunt de făcut cercetări”, a declarat Marius Cornici.

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei