Investiție de peste 3.000.000 de lei, la Oravița. Un teren degradat și neutilizat, transformat într-o zonă verde de agrement

 

p

Luna august a debutat cu lucrări ample la Oravița unde în locul unui teren pe care creșteau bălării va fi amenajat un frumos parc verde pentru comunitate.

Amenajarea parcului situat în Zona Gării a devenit posibilă printr-un proiect finanțat pe POR, prin ADR Vest, în anul 2018, cofinanțarea Primăriei și Consiliului Local fiind de 2%.

Obiectivul general al proiectului vizează reconversia funcțională a unui teren degradat și neutilizat din intravilanul orașului Oravița și transformarea acestuia într-o zonă verde de agrement și recreere pentru comunitate, în scopul îmbunatățirii factorilor de mediu și a condițiilor de viată ale locuitorilor din mediul urban.

116910033_1240372602973832_6368310044828470564_n

Primăria Oravița precizează că zona căreia i se adresează în mod direct proiectul este o aglomerație de blocuri vechi din Zona Gării, proiectul își propune îmbunătățirea condițiilor de viată a riveranilor prin construirea unui parc pe o suprafață de cca. 4 ha de teren actualmente degradat și neutilizat.

Conform administrației locale din Oravița, proiectul are ca obiective specifice: „Reconversia funcțională a 2 parcele de teren aflate în stare de degradare cu o suprafață totală de 4,1 ha din mediul urban al orașului prin plantarea cu spațiu verde a 38.744 mp;

Creșterea suprafeței spatiilor verzi la 12,58 mp/locuitor, cu impact pozitiv imediat asupra calității vieții și stării de sănătate a populației urbane;

Satisfacerea nevoilor de agrement și recreere a populației orașului Oravița prin realizarea unui parc cu 8 zone de activități de interes pentru comunitate în materie de activități recreaționale și culturale pentru toate vârstele”.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 3.131.343 lei.

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Vali GHIȚĂ

    E o mare rușine ce a făcut primarul Ursu acolo. A intabulat TOTAL ilegal o suprafață de teren ce nu aparține primăriei. Dar nu a intabulat nimic din suprafața ce se pare că este proprietatea lui obținută la fel de ilegal. Pentru suprafața respectivă va fi dată în judecată primăria foarte curând. Astfel că proiectul e un eșec din fașă. Și poate chiar domnul primar va fi întrebat de cei în măsură , cum de a făcut de și-a ,,tras” parcela aia de pământ.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei