Parcările s-au „împotmolit” iarăşi la Caransebeş

modelmic

Se pare că subiectul parcărilor din Caransebeş este inepuizabil. Dipă ce a mai fost discutat în şedinţele din 29 decembrie 2017 şi 30 ianuarie, proiectul picând de fiecare dată la vot, Regulamentului de funcţionare a sistemului de taxare a staţionării şi parcării autovehiculelor pe raza municipiului a fost pus a treia oară pe ordinea de zi, de data aceasta a şedinţei extraordinare a Consiliului local de vineri, 16 februarie.

Cu toate că ultima oară discuţiile dintre cele două grupuri de consilieri lăsau să se întrevadă ajungerea la un compromis, dacă nu la o înţelegere, în acest sens, în plenul şedinţei de vineri s-a dovedit că lucrurile au rămas neschimbate.

Prin vocea liderului de grup Florin Bogdea, social-democraţii au propus trei amendamente la forma iniţială a proiectului de hotărâre, respectiv suma de 130 de lei pe an pentru parcarea de reşedinţă din zona Halici, şi nu 180 de lei, cât avansase în şedinţa precedentă primarul Felix Borcean, în loc de 240 de lei, cât era prevăzut în Regulament, apoi, în loc de 10 lei pe zi, tariful să fie de 2 lei/oră, ca şi în restul oraşului, pentru parcarea din Parcul Teiuş, precum şi acordarea gratuită a locurilor de parcare în zona Halici celor care au avut garaje acolo, iar acestea au fost demolate. În sprijinul cererii sale, Florin Bogdea a venit cu argumentul că, la Timişoara, primarul Nicolae Robu a acordat despăgubiri de până la 2.000 de euro celor aflaţi în situaţii similare cu cea din Caransebeş.

Felix Borcean a replicat că acest lucru nu este posibil, dar se pot gândi alte forme de compensare a celor care şi-au pierdut garajele în zona Halici, însă, în urma discuţiilor, nu s-a ajuns la un numitor comun. Ca şi la ultima şedinţă, ambele grupuri s-au opus la amendamentelor celorlalţi, aşa încât, şi de această dată, proiectul a fost respins.

„Nici de această dată nu s-a tranşat problema parcărilor din Str. Mihail Halici, pentru că în amendamentele propuse de grupul PSD, care până la un punct mie mi s-au părut pertinente, exista o solicitare de acordare a unor facilităţi, sau chiar anularea taxelor de parcare pentru cetăţenii care au deţinut cândva garaje în zona respectivă, iar acestea au fost demolate. Nu am descoperit în lege o astfel de posibilitate de a acorda facilităţi acelor persoane cărora, în urmă cu ani de zile, printr-o hotărâre a instanţei, li s-au demolat aceste garaje, în urma unui proces pe care l-au pierdut. Prin urmare, proiectul s-a împotmolit iarăşi, deşi, cu toate că eu nu votez în Consiliul local, aş fi fost de acord cu propunerea cu care chiar eu am venit, aceea de a uniformiza tarifele pentru parcările de reşedinţă în tot oraşul, la suma de 130 de lei în cazul în care nu se prezintă nimeni la licitaţie, şi a mai fost o propunere, de reducere a tarifului de acces în Parcul Teiuş, de la 10 lei pe zi, la 2 lei pe oră. Cu toate că nu sunt de acord cu această propunere, pentru că ideea instituirii acestei taxe de 10 lei pe zi a fost tocmai pentru a restricţiona, pe cât posibil, accesul autoturismelor în parc, până la urmă n-am să fiu atât de încăpăţânat în susţinerea acestei taxe, dacă de ea depind celelalte propuneri, pentru a trece odată acest Regulament, creând astfel confortul psihic necesar locuitorilor din zona centrală a municipiului”, a spus Felix Borcean.

Cosmin VLAD

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei