Parcul auto al ISU Caraș-Severin, îmbătrânit în proporție de aproape 60%! „Este greu să faci rost și de piese de schimb”!

modelmic

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin se confruntă cu o problemă gravă în ceea ce privește dotarea cu mașini și autospeciale. Parcul auto al ISU CS este învechit în proporție de aproape 60%, inspectorul șef Cristinel Coneru recunoscând că de multe ori mașinile sunt imobilizate în ateliere, deoarece nu se mai găsesc piese de schimb.

La capitolul resurse logistice, în 2017 s-a asigurat întreținerea corespunzătoare parcului auto din dotarea inspectoratului, care fiind îmbătrânit în proporție de 58,33% a fost întreținut cu eforturi deosebite de către comandații subunităților, șefii de garaj și conducătorii auto. Nivelul fondurilor financiare insuficiente alocate, vechimea parcului auto, lipsa pieselor pe piață, nivelul precar al dotării atelierelor din cadrul subunităților și al atelierului propriu de revizii și reparații au condus inevital la creșterea timpului de imobilizare a autospecialelor în reparații”, a explicat astăzi Coneru, care a prezentat în fața autorităților județeni o evaluare a activității ISU Semenic pentru anul 2017.

Cristinel Coneru s-a arătat însă încrezător că pe viitor situația se va schimba, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență derulând mai multe proiecte prin care se urmărește dotarea cu vehicule noi și scoaterea din uz a autospecialelor mai vechi.

27048900_10211078736869936_322628920_o

În anul 2017, în urma proiectelor derulate de IGSU au intrat în dotarea ISU CS un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare – descărcare, un container suport logistic al intervenției, o motopompă remorcabilă de mare capacitate și o barcă pneumatică de 4 persoane. De asemenea, pompierii cărășeni au primit de la colegii lor din Hunedoara o autospecială de intervenție la înălțime. În urmă cu câțiva ani, și Consiliul Județean Caraș-Severin a derulat un proiect prin care a dotat ISU Caraș-Severin cu 10 autospeciale noi.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei