Parcul Siderurgistului din Reșița, în plin proces de modernizare pentru copiii din Govândari!

modelmic

Lucrările de execuție pentru modernizarea parcului Siderurgistului din Reșița sunt în grafic, iar la această oră echipele se află în teren, acolo unde intervin conform proiectului tehnic avizat de consilierii locali reșițeni.

Investiția în cel mai mare loc de joacă pentru copii din municipiu, așa cum se anunță a fi noul Parc al Copiilor de aici, se ridică la peste 2 milioane de lei, fonduri provenite din bugetul propriu al Primăriei Reșița.

Până în acest moment au fost trasate viitoarele alei pietonale, au fost aduse noile echipamente de joacă, mobilierul urban modern pentru noul loc de joacă și se lucrează la sistemul de apă-canal, specialiștii Aquacaraș fiind prezenți în această dimineață în Parcul Siderurgistului.

Trebuie remarcat faptul că acest parc, în care se recreează sute de copii ai Reșiței, nu a mai trecut în ultimii ani prin renovări majore, iar multe dintre dotările și echipamentele puse la dispoziția copiilor nu mai corespundeau standardelor actuale, întregul aspect al parcului fiind unul neîngrijit. De aici și inițiativa Primăriei de a oferi locuitorilor din zonă un loc de joacă modern, adresat copiilor de toate vârstele.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157674586001768″]

După cum declara chiar primarul urbei de pe Bârzava, Ioan Popa, odată cu realizarea acestui obiectiv care se va întinde pe o suprafață de 3.150 de metri pătrați, municipiul Reșița va avea până la finalul acestui an cel mai mare loc de joacă din vestul țării! Mai trebuie spus că parcul va fi structurat pe grupe de vârstă 0-3 ani, 4-9 ani, 9-14 ani și categorii de activități, astfel încât, indiferent de vârstă, fiecare să se poată bucura de o anumită zonă din acest parc. În același timp, vor fi asigurate și spații de odihnă și relaxare pentru adulți și supraveghetori.

Conform directorului Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Reșița lui Adelin Tuță, termenul limită de finalizare a lucrărilor este luna decembrie a acestui an, dar se speră ca parcul să fie gata cu mult înainte de finele anului, astfel încât locuitorii din zonă să beneficieze cât mai repede de o locație pentru relaxare și odihnă pentru toate categoriile de vârstă, cu trasee pietonale atractive, echipamente de joacă la standarde europene și mobilier urban modern.

Sperăm ca după finalizarea lucrărilor și darea în folosință a parcului, cetățenii, tineri și vârstnici, care vor beneficia de modernizarea obiectivului din Govândari, destinat relaxării și momentelor de odihnă, să aprecieze și să protejeze această investiție a Reșiței.

Sergiu TABAN


Daca ați fost martorii unui eveniment sau ai unei situații neobișnuite care ar putea deveni subiect de știre, contactați-ne la [email protected], pe contul nostru de Facebook sau pe WhatsApp la nr. 0747 081 224


 

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “După cum declara … Ioan Popa … municipiul Reșița … cel mai mare loc de joacă din vestul țării!”
    Un loc pentru jocul de-a “hoţii şi vardiştii” este? :)

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei