Parlamentarul Luminița Jivan: „Casele de cultură ale studenților vor putea înființa centre de tineret în România!“

Luminița Jivan

Deputatul PSD Luminița Jivan împreună cu alți 41 de parlamentari, a inițiat un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 333/2006 privind înființarea centrelor de informare și consiliere pentru tineri, prin care casele de cultura ale studenților vor putea înființa centre de tineret.

Această Lege nr. 333/2006 a fost creată în anul 2006 pentru a răspunde nevoilor de informare și consiliere ale tinerilor, responsabil de implementarea acesteia fiind Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), prin direcțiile județene pentru sport și tineret din teritoriu.

Însă din datele aceluiași MTS, în anul 2017 un număr de aproximativ 80.000 de tineri au beneficiat de activitățile organizate, un număr redus raportat la totalul populației tinere, cu atât mai mult cu cât din cercetările realizate – Barometrul de opinie publică Tineret 2016 – reiese că tinerii consideră prioritare consilierea în carieră (55.4%) și informarea (55.2%) ca activități ce ar trebui desfășurate de aceste centre.

Prin modificările propuse de parlamentarul cărășean, Luminița Jivan și colegii ei, Ministerul Tineretului și Sportului are posibilitatea dezvoltării rețelei de centre și la nivelul Caselor de Cultură ale Studenților, instituții care își manifestă disponibilitatea în acest sens alocând bugete pe proiecte ce vizează activități de informare și consiliere, precum și activități de educație nonformală, dar care nu aveau cadrul legal pentru a face acest lucru.

„Prin modificările și completările aduse la actuala lege 333/2006, tinerii vor beneficia de informare și consiliere într-un context profesionist, dedicat special lor. De asemenea, ei vor putea participa la o serie de activități diversificate de învățare nonformală și orientare în carieră care să contribuie la dezvoltarea lor personală și profesională“, afirmă deputatul Luminița Jivan.

Sergiu TABAN

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Pingback: Casele de cultură ale studenților vor putea înființa centre de tineret în România! | Luminita Jivan

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei