„Parlamentul României din nou la muncă cu legi în favoarea românilor“-afirmă senatorul Chisăliță

yy

Activitatea Parlamentului României a avut astăzi o revenire de activitate după sărbătorile Pascale. Unii din sală, alții din tribune, dar majoritatea din fața tabletelor, de acasă. Despre subiectele supuse dezbaterii plenului și votate de către aleșii PSD, a vorbit pentru Reper24 senatorul de Caraș Severin Ionuț Chisăliță:

„Am votat astăzi mai multe legi în favoarea cetățeanului, fie că e vorba de omul simplu, salariatul sau pensionarul, fie că vorbim de cei care au o mică afacere, iar criza economică i-a stopat din activitate, iar pe alții aproape că i-a falimentat. Despre ce anume este vorba:  PSD a votat în Parlament 3 legi în trei domenii importante:
1. Acordarea pensiei de urmaș pentru personalul medical din prima linie;
2. Eliminarea dobânzii la dobândă la amânarea ratelor pentru firme și populație și extinderea măsurii și la fermierii afectați de secetă, precum și o serie de măsuri fiscale pentru firmele românești;
3. Interzicerea exportului de buștean și lemn rotund, pentru protejarea pădurilor.
Am să prezint în continuare ce prevăd aceste LEGI!
1.Instituirea pensiei de urmaș pentru personalul medical căzut la datorie în lupta cu epidemia.
    -Este o lege cerută insistent de corpul medical și răspunde unei nevoi sociale și umane acute; bonificația de 500 de euro anunțată ca recompensă de Iohannis și guvernul său este o amăgire și a fost respinsă categoric de medici. Pensia de urmaș este răspunsul corect…
-Prevederile legii se aplică întreg personalului medical – medici, asistente, infirmiere, îngrijitoare, personal auxiliar care participă la la acțiuni medicale împotriva Covid-19, în mod individual sau colectiv. Astfel:
-Urmașii cadrelor medicale, decedate în timpul și din cauza serviciului ca urmare a desfășurării activității medicale în lupta cu Covid-19, au dreptul la o pensie de urmaș egală cu 75% din salariul pe care respectivele cadre medicale l-au avut la data decesului, care se actualizează potrivit legii.
-În cazul în care nu există urmași, dacă cel decedat era singurul susținător al părinților săi, aceștia vor beneficia de jumătate din pensia de urmaș stabilită potrivit prevederilor anterioare.
-Membrii familiilor cadrelor medicale, decedate în timpul și din cauza serviciului ca urmare a desfășurării activității medicale în lupta cu Covid 19, beneficiază gratuit de asistență medicală și medicamente în cadrul rețelei sanitare a Ministerului Sănătății sau în alte rețele sanitare, cu decontarea cheltuielilor de către acest minister.
-Urmașii personalului medical decedat ca urmare a participării la acțiuni medicale împotriva Covid-19 beneficiază de scutire de la plata impozitului pe terenurile aflate în proprietate sau coproprietate și a impozitului pe clădirea folosită ca domiciliu și/sau alte clădiri aflate în proprietate sau coproprietate.

xx
2. ** Corectarea OUG privind amânarea ratelor bancare.
-    Se elimină dobânda la dobândă pentru toate tipurile de credit.
-    Restanțierii – care sunt cei mai vulnerabili – beneficiază și ei de amânarea ratelor.
-    Firmele pot cere amânarea rambursării creditelor dacă li s-au diminuat veniturile cu 15% din cauza crizei ( în varianta guv. Orban era 25%).
-    Producătorii agricoli ale căror culturi au fost afectate de secetă au posibilitatea amânării plăților la împrumuturile bancare, cu până la 18 luni.
**Corectarea OUG privind unele măsuri fiscale pentru companii:
-    se extinde până la 25 Octombrie termenul de plată pentru impozitul pe profit
-    se acordă o bonificație nediscriminatorie de 10% TUTUROR firmelor care achită la scadențele normale impozitul de profit – în varianta guvernului se făcea o discriminare – bonificația era de 5% pentru contribuabilii mari și de 10% pentru cei mijlocii.
3. Interdicția exportului de bușteni.
-    Se interzice orice export extracomunitar de bușteni, timp de 10 ani, indiferent că e cu coajă ori fără sau lemn rotund. Interdicția de aplică de la 1 Ianuarie 2021.
-    Nerespectarea se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 ani sau cu amendă de 100.000 de lei.
-    Practic, prevederile legii impun ca orice copac care se taie legal să fie prelucrat în România, fapt care asigură locuri de muncă, salarii, taxe și impozite.

Sunt o serie de măsuri bune, care vin să corecteze derapajele Guvernului Orban și credem că sunt benefice pentru români și pentru România“ – a mai adăugat senatorul PSD Ionuț Chisăliță

 
 Dan AGACHE

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei