Parteneriat pentru colectarea selectivă a deșeurilor! Consiliul Județean Caraș-Severin, implicat în colectarea de DEE-uri!

modelmic

Consiliul Județean Caraș-Severin a încheiat un parteneriat de colaborare cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Aurora” din Reșița. Acordul, semnat la începutul acestei luni, prevede colectarea de deșeuri de echipamente electrice și electronice. 

Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Aurora” colectează deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEE) și deșeuri de baterii și acumulatori (DBA) în cadrul proiectului CARAVANA ECOTIC pentru care ECOTIC – organizatie a producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice (EEE) din Romania – a primit co-finantare prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene.

Înscriși în campania CARAVANA ECOTIC, profesorii, elevii de la CSEI “Aurora” și părinții acestora au ca sarcină, dincolo de colectarea unei cantități cât mai mari de deșeuri de echipamente electrice și electronice și deșeuri de baterii și acumulatori, organizarea a minim 3 activități cu teme eco precum și primirea caravanei „ZILELE ECO IN SCOALA TA!”. Profesorii coordonatori ai proiectului, din partea CSEI “Aurora”, sunt dna Dorica Botar, director şi dna Rodica Drăghiță, consilier educativ.

modelmic

Un prim lot cu deșeuri de echipamente electrice și electronice ale Consiliului Județean Caraș-Severin a fost ridicat vineri de către reprezentații Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Aurora”. În paralel, angajații instituției județene colectează deșeuri de baterii și acumulatori (DBA) în recipienții amplasați de CSEI “Aurora” la sediul Palatului Administrativ”, se arată într-un comunicat de presă al forului județean.

Proiectul național se finalizează în iunie 2016, iar premiile pentru școlile câștigătoare sunt: ECO Tabara pentru 20 elevi pentru Premiul I; o tabla inteligenta pentru Premiul II și videoproiector si sistem home – cinema pentru Premiul III.

CSEI “Aurora” şcolarizează elevi cu cerinţe educative speciale și este finanțat de către Consiliul Județean Caraș-Severin.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei