Partidul Ecologist Român, într-o nouă formulă în Caraș-Severin

 

modelmic

Partidul Ecologist Român începe să prindă contur și în județul Caraș-Severin, unde filiala nou înființată sub conducerea interimară a omului de afaceri Valentin Armașu, își dorește să obțină un scor cât mai bun la viitoarele alegeri locale, și de ce nu, să producă surprize pe scena politică din Caraș-Severin.

„Suntem un partid modern, cu principii sănătoase și cu o vocație europeană de orientare ecologistă, care promovează valorile și interesele naționale”, transmit reprezentanții PER Caraș-Severin, care lansează o invitație către toate persoane cu principii, dornice de schimbare, să vină să se alături ecologiștilor pentru a pune umărul la scoaterea României din impas.

Partidul Ecologist Român militează pentru interzicerea exportului de materie primă din lemn pe o perioadă de 25 de ani. În acest sens, conform reprezentanților PER, ar fi nevoie de mai mulți pași:

  • Întocmirea unui inventar forestier național în scopul unei bune cunoașteri a resurselor silvice și crearea cadrului necesar în vederea realizării lucrărilor de Cadastru verde la nivel național
  • Promovarea certificării forestiere în Cadastrul verde național în scopul creșterii potențialului economic și ecologic al pădurilor.
  • Aprobarea unei strategii forestiere naționale și revizuirea Programului forestier național în scopul unui management durabil al pădurii.
  • Elaborarea unui program național de împădurire care să aibă ca principal obiectiv creșterea suprafețelor împădurite ca suport al adaptării la efectele schimbărilor climatice.
  • Eficientizarea actului de control privind respectarea regimului de utilizare a resurselor pădurii.

image003

 

Pe de altă parte, ecologiștii susțin necesitatea unei reveniri la o alimentație sănătoasă, bazată de produse bio și tradiționale, cu care românii au fost obișnuiți de-a lungul secolelor și la care au renunțat din ce în ce mai mult în ultimii douăzeci de ani, sub presiunea comercializării agresive de produse alimentare cât mai ieftine, dar în același timp superprocesate industrial.

Guvernul are obligația de a lua măsuri urgente pentru încurajarea producătorilor autohtoni de alimente bio și tradiționale. Iar o primă măsură ar fi eliminarea TVA-ului pentru produsele bio și tradiționale, pentru a le aduce la un preț competitiv, dând posibilitatea consumatorilor români să își protejeze sănătatea și dreptul la viață printr-o alimentație sănătoasă”, transmit reprezentanții Partidului Ecologist Român.

image004

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei