Pastila lui Nica: Reșița, 1 aprilie 2127 – Înapoi în viitor – partea a II-a

Inapoi in viitor

Aeroportul Internațional Fîrliug este aglomerat. Zilnic sosesc din țară și din diaspora  cântăreții  de muzică populara românească. Aceștia participă la a patra ediție a Festivalului de folclor  „Ion Gorbuz“, denumit , firește, după numele primarului localității. Anul trecut premiul întîi a revenit cunoscutei soliste locale Ponica Moștioane, cu doina, de acum consacrată „Arde-mă bade s-adorm !“, iar pe locul al doilea s-a clasat, cum era de așteptat, tot o doină de jale a interpretului bucovinean, Acatrinei Airinei Nicușor, „Aia mea de altădată…“

În acest an, am aflat, pe surse, că în cărți, pentru premiere, e melodia cantautorului bănățean, Masile Ponea , „Țucu-ți măndro, țîța stîngă“.

Zona Metropolitană Soceni se extinde  cu Aqua Parcul spre Cîlnic, iar primarul Ion Romînu candideaza și la al doilea mandat de europarlamentar.

În Reșița este adus al doilea lot de tramvaie. Tramvaiele sunt fabricate în Singapore și tracțiunea acestora este asigurată de motoare eoliene.

City managerul orașului, Maul Pasile, decide mutarea Muzeului de locomotive din Triaj pe Valea Țerovei. Mutarea este strategică . Nimeni nu știe de ce.

Cel de-al patrulea zgîrie nor reșițean, de 680 m, construit pe Valea Domanului, este finalizat. Recepția nu poate fi făcută de primărie întrucît geamurile anti glonț, anti incendiu, fabricate pe Jupiter, nu sunt gata.

Se anunță mișcări de protest antiguvernamentale. Guvernul nostru de la Bruxelles se face că plouă. Nici Moscova nu este de acord cu protestele.

Europarlamentarul Nonica Camovei a fost internată la Gătaia. A  devenit violentă după ce a constatat dispariția țuicii de Vaslui de pe piață. Prognosticul medicilor este rezervat.

Viagra este scoasă definitiv de pe piața medicamentelor compensate.  Asta în urma depistării a doi bătrîni de 80 de ani, care au fost surprinși de polițiști în timp ce făceau sex cu colțul blocului.

Ziaristul gugulano-oltean, Nan Momoviciu, este laureatul Premiului Nobel pentru literatură, după apariția romanului istoric ”Consiliul județean – între mit și realitate ”. Premiul îl ridică țerovanul Sprînceni, întrucît laureatul a ratat și aeroportul și avionul. Nu este prima dată.

Patronul ziarului la care scriu are probleme. Se crede Cristian Tudor Popescu.  Pentru asta s-a tuns zero și se piaptănă cu mixerul.

Un comando terorist a atacat postul local de radio. Se crede că în spatele acțiunii se află ziaristul de război, Pario Malint. Astea sunt pure speculații. De altfel, ziaristul nu se află în țară, e plecat în Zimbabwe la un turneu de oină.

Vremea se înrăutățește. Se anunță un întîi aprilie cu căderi de meteoriți. Dar e întîi aprilie….

Din viitor, vă mai pup brusc !

Adi NICA

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei