Pastila lui Nica: Respect, Paul Vasile!

modelmic

Don Quijote și morile de asfalt

 

Domnule Paul Vasile, din partea mea ai cele mai ale dracu` respecte ! Şi când spun asta, o spun din inimă, fără vreo tentă ironică sau mai ştiu eu cum… Pentru că, frate Paul, debarcarea ta a fost premeditată cu ceva timp înainte şi, paradoxal, te-au lucrat băieţii din interior ! Culmea, nu primarul a fost cel care nu te-a mai vrut şi nici PSD-ul, astea sunt gulgute aruncate în spaţiul public, nu fratele meu, lucrătura „ţi-a venit “ taman-direct-exact de lângă tine! „E” unii acolo, în spatele tău, cărora le-ai luat din aerul de birou, ăla climatizat şi înmiresmat cu beţișoare. Decizia ta a fost una, aş spune fără să exagerez, istorică pentru Reşiţa.

 

Da,frate Paul, le-ai arătat politicienilor ăştia ai noştri, de carton, foarte mulţi dintre ei de carton, că o altă parte sunt de rahat, cum trebuie să ieşi din scenă, să poţi da drumul la reparaţiile unor şcoli, să plece spre lumină oarece studii de fezabilitate, să se dea drumul episodului cu tramvaie,cu alte cuvinte să se facă totuşi ceva pentru reşiţeni!

Paulică, să nu te muşte şarpele să dai ceva prin presă cu gropile din asfalt, cu mâna roşie care spala mâna galbenă, biensur, atunci când e cazul şi când comisioanele devin comune, că te calcă ăştia cu maşina! Să nu spui, Paulică, despre cadoaiele făcute unui primar de dreapta de un om de stânga (e drept, nu la Reşiţa), cadoaie care constau în câteva străzi gata asfaltate şi care scoteau din vizorul DNA edilul preafericit, că o să te împingă ăştia în vreo groapă neastupată, plină cu apă şi răceşti! Să nu care cumva să dai în presă cum ai ţinut spatele în campanie unor colegi de-ai tăi, nu de partid, care colegi, ulterior, ţi-au tras-o elegant, cu şarm şi bineînţeles, tot PSD-ul e vinovat! Tu, Paulica, să nu le spui că nu e vorba de nici un partid, lucrătura era aşa de finuţă încât nici n-ai simţit-o prin spate, nu?

Dacă băieţii au creier şi te „fac“ city manager, Paule, rupe-le basca, arată-le că poţi face realmente ceva pentru oraş, în ciuda faptului că deciziile luate sunt de cele mai multe ori politice, iar administrația locală nu contează pentru unii…Şi tu poţi face asta, în primul rând că nu pot băieţii să îţi arate pisica, mai pe şleau, vreun dosar de colaborator, așa cum i-au arătat, dacă mai ţii minte, tăntiţei Mona Muscă, atunci când au ejectat-o din politică, da, nu pot să facă asta pentru simplul fapt că nu au ce să îţi arate! Şi să mai ştii, frate Paul, că reşiţeanul nu e deloc prost şi uşor de îmbrobodit, nu, reşiţeanul implicat şi onest ştie! Ştie că de vreo douăj`de ani şi ceva nu prea s-a făcut nimic pentru el, ştie că este minţit , uneori sistematic şi cu îndemânare!….Numai că într-o zi în creierul reşiţeanului se produce declick-ul şi atunci va fi bai mare pentru unii care ne conduc destinele…. Până atunci, frate Paul, dă-mi voie să te numesc „Omul cu coloană“ şi să dea Nenea Ăla cu Barbă, aşa să ţi se ducă buhul, Omul cu coloană !

Bravos! Te pup brusc !

 

Adi NICA

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei