Patronul fostului local Valahia îi cere primarului Popa să-i majoreze impozitele și lui Barbălată pentru funicular!

funicular

O majorare de 500% va fi dispusă de Direcția de Taxe și Impozite a Primăriei Reșița începând cu 2018 pentru proprietarii fostului local Valahia, restaurant care s-a făcut scrum în urma unui incendiu în toamna lui 2012. Decizia constituie un proiect de hotărâre aprobat în ultima ședință de Consiliul Local, inițiatorul al acestuia, ca de altfel și a altor 26 de proiecte privind majorarea în anul 2018 a impozitului la clădirile la care s-a constatat o stare tehnică nesatisfăcătoare, fiind primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.

Contactat de Reper24, unul din proprietarii imobilului de pe Strada Libertății, nr. 5, fostul local Valahia, Constantin Corcoață, ne-a declarat:  „Sunt de acord cu impozitarea pentru clădirea mea dar hai să o facem pentru toată lumea, nu pentru unii mumă și pentru alții ciumă! În cazul meu, nu mai putem vorbi de o clădire, ci de teren. Am să fac o cerere să îmi ia primăria în considerare faptul că poate să impoziteze terenul. Asta mai poate fi numită clădire? Cred că primăria ar trebui în primul rând să-și impoziteze clădirile proprii, gen clădirile sociale de pe aceeași stradă, din locația fostului Melody Bar. Am să fac un fotocolaj cu toate clădirile aflate în stare de degradare din oraș, că sunt o grămadă, nu doar 27 și am să le pun pe clădirea mea. Apropos, clădirea domnului primar de ce nu este impozitată cu majorări, că e chiar în zonă ultra-centrală? Pe Costel Barbălată (nume real Constantin Ciobanu) cu cât îl impozitează pentru funicularul lăsat în degradare, de unde a căzut o tablă care era cât pe ce să omoare o fetiță? De la mine, dacă mai e ceva de dărâmat, se va dărâma în interior, nu afectează pe nimeni! Nu se poate așa ceva! La unii închidem ochii, nu-i așa? Dar oricum n-aveți curaj să scrieți de Barbălată, așa cum nici primarul nu îi va majora vreodată impozitele…“, se arată descumpănit Corcoață.

De la 700 de lei, la 3500 lei! Cu atât se va majora impozitul pentru clădirea de pe strada Libertății, nr.5 – fostul local Valahia!

Îi explicăm domnului Corcoață, faptul că în cazul proiectului abandonat al clădirii din centrul Reșiței, unde Ioan Popa nu este singurul investitor, vorbim de un imobil nefinalizat, aflat în construcție, care nu poate intra în categoria de impozitare a clădirilor nesatisfăcătoare din punct de vedere tehnic, dar acesta oferă imediat o replică: „Păi în cât timp se construiește, în 50, într-o sută de ani? Păi atunci și eu sunt în proces de construcție. Când o termină domnul primar, o termin și eu pe a mea“.

În privința viitorului clădirii, Constantin Corcoață afirmă că dorește să vândă terenul pe care s-a aflat până în toamna lui 2012 celebrul restaurant Valahia, dar până în prezent nu a avut cumpărători pentru imobilul de pe strada Libertății, nr.5. „Aș demola-o, dar pentru asta îmi trebuie alte autorizații și la ce majorări vin peste noi, mi-e și frică să mă gândesc ce sume îmi vor trebui pentru partea asta ca să achit Primăriei Reșița. Sunt în dilemă ca domnul primar, să construiesc sau să demolez?“,  încheie pe un ton ușor ironic, Constantin Corcoață.

Sergiu TABAN

 

 

 

 

 

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Gigi Against

    Oare care sunt criteriile conform carora unii vor fi impozitati cu 200, 300 sau 500%? Impozitele pe cladiri se platesc diferentiat pe zone ceea ce e in regula si pe cale de consecinta majorarile ar trebui facute cu acelasi procent pentru toti proprietarii care nu au constructii cu “fata comerciala”! Cei ce vor reclama la CNCD vor castiga en fanfare…au mai fost cazuri!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei