Patru cetățeni din Bangladesh, depistați de polițiștii de frontieră

aa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat, în urma unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, patru cetăţeni din Bangladesh care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, la începutul acestei luni. Astfel, pe comunicaţia Jimbolia-Timişoara au oprit un autoturism, care circula în regim de taxi, condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost depistate patru persoane de origine afro-asiatică, fără documente de identitate asupra lor. 

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetățeni din Bangladesh, trei adulţi cu vârste cuprinse între 22 şi 29 de ani şi un minor de 15 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cei patru cetăţeni străini au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, cu scopul de a ajunge în ţări din Vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Totodată, se recomandă cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop (021.9590).

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei