Patru persoane de la Căminul de bătrâni din Reșița, infectate cu SARS-Cov 2

camin

În pofida măsurilor de precauție luate de conducerea Căminului pentru Persoane Vârstnice din Reșița, coronavirusul a pătruns și a afectat patru beneficiari ai centrului.

Cel mai probabil acesta a fost adus de una dintre infirmiere care este în acest moment izolată la domiciliu. Am testat toți beneficiarii și tot personalul și sunt singurele infectări. Ca măsură de precauție vom izola corpul A al centrului și timp de 14 zile atât beneficiari cât și personalul vor fi complet izolați, fără niciun fel de legătură cu exteriorul“ – a declarat pentru Reper 24, Oana Glăvan Cenan, managerul Căminului.

La rândul său, directorul Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, Dan Miloș, a precizat în această dimineață că se întocmesc actele necesare procesului de carantinare a beneficiarilor. „Din datele pe care le avem la această oră, pentru că ancheta epidemiologică nu a ajuns la final, se pare că infirmiera, care în prezent este izolată la domiciliu împreună cu familia, nu a avut contact decât cu aceste 4 persoane din centru și cu încă două, trei colege. Sper să putem stopa răspândirea virusului și la ceilalți beneficiari ai centrului. Până acum, niciuna dintre persoanele testate pozitiv nu prezintă simptome, dar vor fi permanent monitorizate și transportate la spital dacă acest lucru se impune”, a precizat Dan Miloș.

Vă reamintim, în perioada stării de urgență, Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reșița a mai fost izolat cu tot cu personal, pentru a preveni infectarea bătrânilor. În perioada stării de alertă acest lucru nu mai este posibil decât în cazuri de infectare cum este cel apărut acum la Reșița.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei