Patru zile de jazz la poalele Munților Semenic, în cadrul unui festival unic în Europa!

modelmic

O singură lună a mai rămas până la startul ediției din acest an a Festivalului de Jazz de la Gărâna. Evenimentul, derulat la 1000 de metri altitudine, reprezintă o experiență de festival unică în Europa, care și-a păstrat misiunea de a celebra an de an întâlnirea dintre natură și muzica live.

Anul acesta festivalul se va desfășura între 6 și 9 iulie, iar organizatorii anunță și de data aceasta un line-up divers, în fața publicului urmând să se prezinte artiști din SUA, Norvegia, Cuba, Suedia, Italia, Vietnam, Austria sau Germania și include 11 grupe muzicale de excepție, între care: Tonbruket, Melt Trio, Bill Frisell Trio, Enrico Rava – Tomasz Stanko Quintet, David Torn Sun of Goldfinger, Omar Sosa Quarteto Afrocubano, John Scofield Uberjam Band, Wolfgang Muthspiel, Håkon Kornstad, HÀ NÔI DUO și Bobo Stenson Trio.

Gărâna deschide prima zi de festival, joi, 6 iulie, cu un quintet exploziv, care fuzionează vibrațiile funky ale muzicii soul-bop din anii 60, cu accente flamenco și sunete inspirate de universul acustic al lui Miles Davis. Chitaristul austriac Wolfgang Muthspiel, descris de New York Times „etalonul generației de chitariști de jazz contemporan”, își va uni forțele cu toboșarul Jeff Ballard, trompetistul Ralph Alessi, pianistul Gwilym Simcock și basistul Larry Grenadier.

Lor li se va alătura, ca new-entry în programul Gărana, Hakon Kornstad Quartet, în frunte cu renumitul saxofonist norvegian Håkon Kornstad, un muzician complet cu tehnică solidă care s-a remarcat prin melodii lirice suprapuse peste straturi sonore și acompaniamente orchestrale, inspirat mereu de pasiunea pentru operă.

O experiență muzicală cu jazz asiatic, nemaiîntâlnită de publicul român, se va dezlănțuie vineri, pe 7 iulie, în Poiana Lupului. O prezență complet inedită în programul Gărâna Jazz Festival va fi grupul HÀ NÔI DUO and friends, format din chitaristul Nguyên Lê, muzician vietnamez născut în Paris și tânărul artist Ngô Hong Quang. Împreună aduc la viață ”sufletul Vietnamului”, o călătorie muzicală surprinzătoare.

Pianistul suedez Bobo Stenson, una dintre cele mai importante personalități ale jazz-ului European, va închide ultima seară de festival, duminică, 9 iulie. Bobo Stenson, recunoscut în toate colțurile lumii pentru stilul inconfundabil, a cântat ani în șir alături de mari muzicieni de jazz, artiști precum Charles Lloyd sau trompetistul Donald Cherry.

Line-up-ul internațional Gărâna Jazz Festival este completat de Vasil Hadžimanov Band, trupa din Serbia recunoscută pentru mixul de jazz, funk și world music, un sound balcanic care anunță un concert plin de energie și improvizație.

Gărana Jazz Festival 2017 va avea loc pe trei scene din Munții Banatului: Poiana Lupului, satul Gărâna și biserica din Văliug. Biletele pot fi achiziționate online, în avans prin Bilete.ro și Biletmaster.ro, la prețul de 300 de lei în varianta de abonament pentru patru zile de concerte sau 85 de lei în varianta de bilet pentru o singură seară de festival.

Citește și S-au pus în vânzare biletele pentru Gârâna Jazz Festival! Vezi ce nume vor urca anul acesta pe scenă!

foto: www.infomusic.ro

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei