Pentru fiecare copil născut în familiile de reșițeni, Primăria va acorda 500 de lei! Indiferent de condiția financiară

modelmic+editorial

Consilierii locali aduc vești bune pentru reșițenii care se pregătesc să devină părinți. De la mijlocul lunii decembrie va fi aplicat un proiect prin care pentru fiecare copil născut părinții vor primi 500 de lei.

Această sumă nu se vrea a fi un ajutor social, spune inițiatorul proiectului, Mirel Sabo, ci un cadou din partea autorităților. Astfel, banii vor fi acordați fiecărei familii care se întregește cu câte un membru, indiferent de veniturile părinților, sau alte condiții sociale.

Singurul considerent care va fi luat în calcul este domiciliul părinților, aceștia fiind nevoiți să fie reșițeni de cel puțin doi ani. Nu se va ține cont nici măcar de locul nașterii copilului, mai spune Mirel Sabo.

„Este vorba despre o sumă pe care dorim să o acordăm familiilor cărora li se naște un copil. Am avut mai multe discuții cu juriștii din Primărie pentru că nu vrem să apară discriminări și alte probleme. Încercăm astfel să ajutăm familiile care vor avea membri noi. Nu vrem să fie considerat un ajutor social pentru că nu ne interesează veniturile familiei. Suma se acordă dacă măcar unul dintre cei doi părinți are domiciliul stabil în municipiul Reșița de cel puțin doi ani înainte de nașterea copilului. Nu am vrut să existe situații de mutări de domiciliu doar pentru bani

Nu am pus ca și condiție locul de naștere al copilului, pentru că am considerat că este alegerea părinților și nu poate fi un criteriu. Unii reșițeni aleg să nască la alte spitale din alte localități, sau poate există situații în care acest moment îi surpinde în vacanțe în alte părți.

Acest proiect se va regăsi pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 20 decembrie și probabil că după ce va trece de Prefectură, undeva în 22 decembrie, va fi pus în aplicare. Inițiatorul proiectului sunt eu și l-am invitat alături de mine și pe domnul primar Popa”, a explicat consilierul local Mirel Sabo.

Alexandra JURCA

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Adrian

  Ce interesant !!!
  Capitalistii astia de azi, ne povestec noua cum Ceausescu a transformat femeile in niste vaci fatatoare.
  Sa inteleg ca statul de azi nu vrea sa le transforme in vaci fatatoare?
  Vrea doar sa le ajute cu 500 de lei?
  Eu spun ca ar fi mai bine sa primeasca o diploma de “mama eroina”.
  Si atunci treaba-i oabla.
  Adica … se revine la forma initiala.
  Cum dealtfel vad ca se intentioneaza si in cazul avorturilor.
  Cica atunci cand interzicea Ceausescu avorturile era de porc.
  Astia de azi nu stiu cum sa faca sa interzica avorturile fara sa fie atac la “democratie”
  Sa inteleg ca tot ce facea Ceausescu era bine, singura problema fiind ca facea el si nu voi. Acum nu mai stiti cum sa reveniti la formatul initial fara a bate la ochi.

  Raspunde
 2. zero

  „Este vorba despre o sumă pe care dorim să o acordăm familiilor cărora li se naște un copil….Inițiatorul proiectului sunt eu și l-am invitat alături de mine și pe domnul primar Popa”, a explicat consilierul local Mirel Sabo.
  Bravo domnule Mirel Sabo! Un gest frumos care priveste oamenii, nu taiteii.
  Taitelu’ insa pretuieste exclusiv taiteii, aburelile si impresiile. Nu are ce cauta alaturi de dvs., este din alt “film”.

  Raspunde
 3. patrunjel

  Copii mei castiga f bine, au cate un copil.Nu mai doresc sa faca alt copil.Este gresit sa acordat bani pentru primul copil. Primul copil il fac pentru ca asa dorec tineri si poate si al doile copil,Mai rar intalnim al treile copil ( daca ii din a doua casatorie) Eu as da incepand cu al patralea copil cate 10 000 lei.Exact banii care nu i-am dat la cei care fac unu ,doi copii. Aici stimulezi natalitatea incepand cu al patralea nascut pe teritoriul Romaniei.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei