Pentru uni mumă, pentru alții….„Avem voce unică la DSP“

a

Conform unui ordin transmis tuturor prefecturilor din județe, presa nu ar mai fi trebuit să primească informații despre cazurile de coronavirus decât de la Grupul de Comunicare Strategică sau de la Vocea Unică, în cazul județului Caraș Severin Daniel Botgros purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică.

Cu toate acestea ieri a circulat pe rețelele de socializare o informație transmisă de Pressalert și preluată de alte situri de știri, prin care eram informați de cazul unei bătrâne care a ajuns sâmbătă direct la UPU Reșița iar mai apoi pe secția de ATI, fără ca personalul medical să fie informat că este suspectă de infectare cu noul coronavirus și fără ca această să intre în triajul epidemiologic montat în curtea celui mai mare spital din județ.

„Personalul medical de pe ambulanța care a luat-o pe pacientă de la domiciliu a fost echipat corespunzător. Medicii din spital s-au echipat corespunzător, femeia a fost dusă în izolatorul de la ATI, iar medicii care i-au acordat îngrijiri medicale au intrat echipați. Toată lumea a fost protejată. Femeia a fost intubată. Primul test pentru COVID-19 a ieșit negativ, al doilea pozitiv. Prin urmare, marți seara a fost trimisă la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, însoțită de doi medici. Repet, femeia a fost intubată în tot acest timp, echipată și ea, iar personalul medical  care a însoțit-o la Timișoara a fost echipat corespunzător“, ar fi  declarat managerul Spitalului Județean Reșița, Alina Stancovici pentru situl de presă citat anterior. În tot acest timp prefectura și Vocea unică nu au știut nimic despre acest caz, iar presa a bâjbâit prin labirintul ridicărilor din umeri și a răspunsurilor de genul „Nu am voie să vorbesc“.

Din nefericire bătrâna de 72 de ani s-a stins din viață la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, având și alte boli asociate. Vrem să tragem un semnal de alarmă cu privire la contacții bătrânei care ar putea să fie infectați și ei și la rândul lor să transmită virusul altor persoane. Femeia a revenit în țară cu o cursă Wizzair din Madrid pe data de 13 martie iar peroanele care au sosit cu aceeași aeronavă sunt sfătuite să se autoizoleze, ne-a precizat un nepot al bătrânei care locuiește în Madrid.

Rămâne însă întrebarea: de ce unii sunt mai egali decât alții atunci când vine vorba despre niște reguli impuse în situații de urgență precum aceasta pe care o traversează țara noastră. Cred  că este loc sub soare pentru toți, iar atunci când se transmite o informație, vocea trebuie să fie autorizată pentru ca informația să fie veridică. Nu vrem să panicăm lumea, dar cititorii, ascultătorii și privitorii noștri, ai presei cărășene, au dreptul să fie informați

 

Dan AGACHE

Stiri similare

2 Comentarii

  1. ARMANI

    De cand s-a schimbat manageriatul la Spitalul din Resita este o harababura de nedescris, femeia este depasita de situatie, acolo trebuia un specialist medical care sa managerieze situatia. Cum se poate sa ascunda informatii presei resitene si sa apara comunicatul in presa timisana prima data ? Sa plece in Timisoara ! Incep sa-l plang pe fostu manager, acela era un tip destept si cu sange in instalatie,pe cand tantica tace malc ! nu stiu cum o fi luat concursul dar postul este remunerat bine, cred ca de asa e acolo !
    Felicitari UPU pentru tot, acolo chiar se munceste!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei