Percheziții în 17 județe, printre care și Caraș-Severin, la unități medicale pentru modul de gestionare a deșeurilor medicale

perchezitii

Aproape 200 de percheziții au loc în această dimineață în București și în 17 județe, printre care și Caraș-Severin, la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice, într-un dosar de evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri. Conform primelor informații, sunt vizate mai multe spitale și aproximativ 50 de cabinete medicale individuale și entități a căror activitate generează deșeuri medicale. Totodată, ancheta vizează și achiziții publice de materiale sanitare din perioada stării de urgență.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș pun în aplicare 190 de mandate de percheziție domiciliară, în 17 județe și în municipiul București, la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice.

Persoanele vizate sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de  evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri.

 Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în București și în județele Mureș, Botoșani, Iași, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman și Vaslui. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018-2020, o societate comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate preluarea deșeurilor și predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 județe, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile relațiile comerciale stabilite. 

De asemenea, pentru a evita costurile privind incinerarea legală și înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, societatea în cauză ar fi evacuat în natură deșeurile preluate”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Române.

În activități ar fi fost angrenate unități medicale și societăți cu profil medical, ale căror evidențe ar fi fost trunchiate, astfel încât agentul economic în cauză s-ar fi sustras de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.

Totodată, acțiunea vizează și aspecte privind achiziții publice de materiale sanitare din perioada stării de urgență.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat, până în acest moment, la 380.000 de lei. La finalul perchezițiilor ar urma să fie puse în executare cinci mandate de aducere.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activitate participă și polițiști ai inspectoratelor din județele menționate.

 

Karina TINCUL

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei