Percheziții la Oțelu Roșu și Poiana Mărului! Peste 200.000 de euro, confiscați de la cămătari!

modelmic

Peste 200.000 de euro au fost indisponibilizați de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Caraș-Severin, în urma unor percheziții derulate luni, în localitățile Oțelu Roșu și Poiana Mărului, din Caraș-Severin, dar și în municipiul Timișoara, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă și spălare de bani.

În total au fost derulate 7 percheziții, 5 domiciliare și 2 la autovehicule, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Au fost ridicați, în vederea continuării cercetărilor, aproape 220.000 de euro, peste 860 de dolari, 2.500 de lei, înscrisuri și medii de stocare.

Din cercetări a reieșit că trei persoane, doi bărbați, de 48, respectiv 21 de ani și o femeie, de 44 de ani, toți din Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin, ar fi oferit, începând cu anul 2010, împrumuturi de bani în afara sistemelor autorizate, către diverși oameni de afaceri, reprezentanți ai unor societăți comerciale din județul Caraș-Severin, pentru care ar fi perceput dobânzi lunare cuprinse între 7% și 15%.

Pentru a garanta împrumuturile respective, bărbatul, de 48 de ani, i-ar fi determinat să întocmească, pe numele lui, diverse documente financiar-contabile, ce ar fi atestat, în mod fictiv, vânzarea unor bunuri, în valoare de maxim 5.000 de lei, cu scopul de a nu realiza transferuri bancare. Însă, în realitate, valoarea bunurilor respective ar fi fost de 10-20 de ori mai mare.

De asemenea, aceeași persoană ar fi determinat persoanele împrumutate să întocmească documente notariale de recunoaștere a unor împrumuturi, având ca obiect sume în care ar fi fost cuprinse și dobânzile (camătă).

În situația în care aceștia s-ar fi aflat în imposibilitatea de a mai achita ratele lunare, i-ar fi determinat să întocmească contracte de vânzare-cumpărare fictive pentru sume de bani pe care persoana în cauză nu le-ar fi remis niciodată”, explică purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Dinu Nicorici.

Față de bărbatul de 48 de ani și femeia de 44 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

IMG-20190218-WA0026 IMG-20190218-WA0028 IMG-20190218-WA0029 IMG-20190218-WA0020

 

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei