Persoanele vârstnice din Reșița, provocate la sport și mișcare de către studenții de la UEM!

 modelmic

Reșițenii care frecventează Centrul de zi pentru Persoane Vârstnice din municipiul de pe Bârzava sunt provocați săptămânal la mișcare de către studenţii Universității Eftimie Murgu din Reșița.

Astfel, în fiecare zi de marți, reprezentanți ai programului de studii Educaţie Fizică şi Sportivă din cadrul UEMR coordonează o oră de mișcare la respectivul centru, în încercarea de a conștientiza cetățenii, indiferent de vârstă, asupra beneficiilor unei vieţi active, care nu neglijează mișcarea și sportul.

Studenţii voluntari sunt încântaţi de modul de implicare al persoanelor vârstnice și de progresele realizate de acestea, urmărindu-se creşterea calităţii vieţii persoanelor de vârsta a treia prin activitate motrică. 

Mişcarea fizică este cea care ne ajută să ne tonifiem corpul, să fim mai energici, să ne îmbunătățim starea de sănătate”, se arată într-un comunicat transmis de către biroul de presă al UEM.

Activitatea are loc în cadrul proiectului „Sport pentru sănătate”, în baza unui parteneriat încheiat între Primăria Municipiului Reşiţa şi Universitatea Eftimie Murgu.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei