Peste 1.300 de metri cubi de lemn, în valoare de 266.000 de lei, confiscați de polițiștii cărășeni

lemn

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin fac bilanțul: peste 1.300 de metri cubi de lemn au fost confiscați pe raza județului în ultimele două săptămâni, în urma unor controale derulate alături de specialiști silvici de la Gărzile Forestiere Timișoara și Caraș-Severin.

Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin informează că în urma controalelor derulate în perioada 23 martie – 8 aprilie, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 62.000 de lei și a fost dispusă măsura complementară a confiscării unui volum total de 1.340 metri cubi de lemn, de diferite specii și sortimente, estimat la peste 266.000 de lei.

În perioada menționată, polițiștii împreună cu inspectorii silvici au efectuat verificări la societăți comerciale de profil, ocoale silvici de pe raza județului și transporturi de material lemnos, cu privire la modul de respectare a prevederilor legale privind proveniența materialelor lemnoase înregistrate în aplicația SUMAL și expedierea materialului lemnos din platformele primare, rezultând un volum total de peste 1.271 metri cubi de lemn transportat peste volumul înregistrat în procesele verbale de reprimire.

Pentru aceste nereguli au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 57.000 de lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos”, explică Alina Boeru.

77746a88-b8d4-4432-9611-ae24e956789b7b2c712e-26b4-4cfc-8f11-ef84de8806c605990dcc-bf96-439f-8623-1fe30df2b860

De asemenea, în ultimele 3 zile, polițiști de la Serviciul de Ordine Publică- Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice și Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș, împreună cu specialiști de la Garda Forestieră Județeană Caraș-Severin, în cadrul unor verificări efectuate la societăți comerciale de profil și persoane fizice din zona Caransebeș, au aplicat, pentru neregulile constatate, alte 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei și s-a dispus confiscarea totală a aproape 70 de metri cubi de material lemnos, de diferite specii și sortimente, în valoare de aproximativ 21.691 de lei.

La una dintre societăți, în urma verificărilor s-a constatat că ar fi expediat peste 50 de metri cubi de lemn, de diferite specii și sortimente, fără documente care să ateste proveniența legală. Societatea în cauză a fost sancționată contravențional cu suma de 3.000 de lei și s-a dispus măsura complementară a confiscării materialului lemnos.

Și în perioada următoare poliţiștii cărășeni împreună cu reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniu continuă acțiunile de prevenire și combatere a ilegalităților silvice”, adaugă Alina Boeru.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Marin Alexandru Aurel

    Confiscate și mașinile de transport. Luate autorizatiile de funcționare. Caz penal.sau polițiștii nu știu acest lucru. Este stare de urgență în țară! !!!!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei