Peste 1 milion de puieți, plantați în Caraș-Severin! Direcția Silvică a dat startul la împăduririle de primăvară!

modelmic

Peste un milion de puieți își propune Direcția Silvică din Caraș-Severin să planteze în următoarele săptămâni în pădurile pe care le are în administrare, în cadrul „Lunii plantării arborilor”, unul din cele mai importante evenimente silvice și ecologice derulate la nivel național. Puieții provin din pepinierele proprii ale instituției și vor fi sădiți pe raza tuturor Ocoalelor Silvice din Caraș-Severin.

O acțiune de plantare s-a derulat astăzi pe raza Ocolului Silvic Anina, unde angajații Direcției Silvice, în frunte cu directorul Zaharia Șandru, s-au străduit, fiecare după puteri și pricepere, să își aducă aportul la regenerarea unui petic de pădure. Unul din multele care sunt în vizorul DS anul acesta, având în vedere că ținta pentru 2019 este regenerarea artificială a 138 de hectare, suprafață la care se adaugă alte 530 de hectare, unde se dorește regenerarea pe cale naturală.

Deasemenea, vom reveni pe o suprafaţă de 58 de hectare cu completări la regenerările de anul trecut unde nu a fost o reuşită de 100%. La lucrările de împăduriri de anul acesta vom folosi peste un milion de puieţi din specii de răşinoase şi foioase, respectiv: brad, molid, larice, pin, gorun, paltin de munte, cireş, frasin,  puieţi care au fost produşi în pepinierele din cadrul Ocoalelor Silvice Caraș-Severin”, a precizat directorul Zaharia Șandru.

1 3 6

Valoarea lucrărilor derulate în cadrul Lunii Plantării arborilor se ridică la suma de 1.850.000 de lei, a mai precizat Șandru, bani din care vor fi plătiţi şi muncitorii zilieri care execută plantărilor, sub îndrumare a personalului tehnic şi a pădurarilor.

La nivel național, Luna Plantării arborilor, derulată anul acesta sub sloganul „Contează pentru viitor” se desfășoară în perioada 15 martie – 15 aprilie. În Caraș-Severin însă, campania s-ar putea prelungi, având în vedere că pe raza mai multor ocoale silvice din zona Munților Semenic și Țarcu, stratul de zăpadă este încă unul consistent.

2 5 4

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei