Peste 10 mii de elevi din Caraș-Severin fac școală on-line

x

Din cauza creșterii numărului de persoane infectate în Caraș-Severin, școlile cărășene se închid pe rând și trec la scenariul roșu, doar cu învățământ on-line. În prezent din cei peste 64 de mii de elevi înregistrați în evidența unităților de învățământ peste 10 mii sunt în scenariul roșu Conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean, 62 de școli și 2 cluburi ale elevilor se află în această situație. 12 din cauza cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la elevi sau cadre didactice din unitatea școlară și 52 din cauza ratei incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori în localitate.

4 elevi, 10 cadre didactice și 2 din personalul didactic auxiliar și nedidactic sunt cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2. În izolare sau carantină la domiciliu se află 40 de elevi, 82 de cadre didactice, din care 79 au ales să predea online și 3 să intre în concediu medical, precum și 4 din personalul nedidactic. Număr de elevi care intră în lecții on-line este de 10.105.

Din luna martie și până în prezent la nivelul județului s-au înregistrat 2125 de cazuri de infectare, cu o incidență de 7,19 cazuri la mia de locuitori. Pentru ultimele două săptămâni, cele mai mari rate de infectare în Caraș-Severin se semnalează la Târnova – 5,18, la Brebu – 4,41 cazuri la mia de locuitori și la Reșița – 3,6 persoane infectate la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Dacă în primele două localități numărul de cărășeni infectați este mic, 9 respectiv 6, la Reșița numărul acestora este de 304. De asemenea, din cele 53 de focare existente la nivel județean, 49 sunt înregistrate pe raza municipiului de la poale de Semenic.

În aceste condiții s-a trecut la obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise în cele 3 localități, iar organele de ordine au trecut deja la aplicarea sancțiunilor contravenționale. Amenzile sunt cuprinse între 500 și 2,500 de lei, plătibilă jumătate în 14 zile.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

  1. ȘAKALU'

    Ce rol are imaginea cu jandarmul care intră în autobuz să verifice coviții și guvizii?Nu are nici o legătură cu copiii și școala on f.k..g line-ul lui naiba să-l pieptene!Iar se dorește crearea de emoții,frică,teamă sau?Mie nu îmi este frică de milițienii lui Vela&Gâfu,niște clovni!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei