Peste 100 de copii, în beznă pe Semenic. Părinții sunt revoltați: „Ne spălăm pe mâini în zăpadă, în contextul Covid 19?”

semenic

Situație revoltătoare pe Muntele Semenic unde peste 100 de copii care participă la un concurs de ski stau în cabane fără curent și fără posibilitatea de a se spăla pe mâini, în condițiile în care medicii recomandă în această perioadă o igienă riguroasă datorită coronavirusului.

„Suntem pe Semenic cu copiii pentru că e concurs de ski organizat cu participarea „Prietenii munților” și oficialități din Reșița. Nu avem curent de la ora 12:00. Am făcut multiple sesizări și în principiu rămâne, cu copiii pe munte, să ne spălăm în zăpadă pentru că fără curent nu merg pompele, și asta în contextul Covid 19 care presupune reguli stricte de igienă pe care în acest moment nu le putem urma!”, a declarat Alexandra Faur, mama unui participant la concursul care are loc în aceste zile pe munte.

Au fost făcute mai multe sesizări de către proprietarii cabanelor, dintre care două chiar de Alexandra Faur. Și părinții femeii care dețin o cabană pe munte au făcut sesizări la cei de la Enel, răspunsul fiind cam același, adică vor ajunge pe munte după ce vor remedia o altă situație în județ.

Suntem în întuneric, cei care au generatoare, stau pe generatoare. Nu știu care e soluția pentru că mi-au explicat că sunt pe drum, atâta tot. I-am rugat și pe părinții mei să sune și am cerut număr de înregistrare la sesizări, dar o oră anume pentru rezolvarea situației nu ne-au dat. Răspunsul lor a fost: când se va termina acțiunea pe care o au în altă parte, echipa va veni să rezolve situația noastră. Aceeași situație a fost și la Brebu Nou, care e în vecinătate”, a mai spus Alexandra Faur.

Situația este de neînțeles pentru cei care sunt în acest moment pe munte pentru că nu au fost fenomene meteo care să ducă la întreruperea curentului, ziua fiind una însorită.

Deși concursul se desfășoară și mâine, femeia ne-a dezvăluit că nu îi mai arde să stea pe Semenic în aceste condiții.

foto: Opinia Timișoarei

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

9 Comentarii

 1. zero

  “Deși concursul se desfășoară și mâine, femeia ne-a dezvăluit că nu îi mai arde să stea pe Semenic în aceste condiții.”

  Doar aşa poate fi cumpărat (mai ieftin) de către tăiţelu’ & Co şi … Semenicul.
  Se aduce la faliment concurenţa şi apoi se cumpără :)
  Bingo?

  Raspunde
 2. Lacucaracea

  Tanti’ Faur , genul acela (acesta) de situatie treneaza de ani…si ani la rînd în ,,zonele turistice” din Caras – Severin (si daca ,,trage un vînt/o flatulatie” cerbul în padure,pica reteaua de curent).Asta’ se întâpla datorita faptului ca mafiile de partide (O.C.M.P.R.),,au acaparat respectiv privatizat…cum au stiut ele mai bine” tot sistemul energetic al tarii , împreuna cu ,,stainii aia’de ne fura noua tara”… Situatie de care si voi patronii-mediul privat va faceti vinovati ( marea majoritatea a voastra sînteti parte din aceste conglome- rate sub o forma sau alta…,,multirol”) . Din cînd în cînd , atunci cînd va ajunge cutitul la os mai începeti ,,sa chitaiti” , dar nu prea tare , fiindca va este frica de ,,stapîniri”, santajabili fiind.Dar asa se întîmpla cînd intrati în troaca porcilor… Aveti dreptate în ceea ce afirmati si solicitati,mai putin partea cu Coronavirusul.Nu este nici normal,nici moral si pîna la urma nici legal (creati panica artificial) ceea ce făceti ; bagati acu’ la mijloc ,,virusu” ca ,,sa rezolvati” o situatie (problema, nedreptate) arhaica. Adica ,,la o adica” ( incorect gramatical formulând , dar suna la fel de bine precum puneti dvs.problema Cov-19) , de ati avea infectati între copii , prin transmitere de la unul la altul,ar fi datorita faptului ca nu s-au spalat pe mîini si pe dinti…din cauza curentului.Mie unul ,,mi se parea normal” ca , fiecare cabana sa aiva un generator ( back-up , de avarie ) care sa asigure minimul de curent necesar (ex.iluminat si pompe de apa , costurile cu combustibilul si chiar achizitia acestuia etc.imputati-le Enel-ului ).Intr-o tabara de copii,poti sa te speli si de 100 de ori pe zi , datorita contactului dintre acestia (specific vîrstei) nu poti opri contaminarea de la unul la celalalt ,,cu apa si sapun”.Nu îmi rastalmaciti cuvintele, nicidecum nu am spus ca nu trebuie sa se spele, igiena personala este foarte necesara,benefica-utila dar , este dezolant contextul si modalitatea în care vreti sa va folositi de niste copii si o nenorocire.Cei de la Enel sînt clar în culpa , le cunosc metehnele, am avut si am de suferit si eu de pe urma lor.Dar, în contextul dat nu va folositi de Cov-19 precum o face zdreanta de Ponta , ucenicul bolsevicului FSN-ist criminal Iliescu & CO (famiglia-O.C.M.P.R. de stînga) prin Pro Shit-ul lui actual , bineînteles ca sa se propuna pe el însusi sau membrii din organizatia lui securista ( gen ARAHAT ) prim ministru , pentru a ne mai nenoroci o tura , prin rotatie.

  Raspunde
 3. Lacucaracea

  Ps. Poate fi zi însorita…pe reteaua electrica cad uneori copaci ( batrîni , încarcati de la zapada,vîntul fiind într-adevar un factor determinant ; vîntul poate bate puternic acum,slabeste ancorarea copacului în sol si acesta poate cadea si peste cîteva zile). Chiar daca nu rup reteaua (cablurile de alimentare,ranforsate cu otel) , creaza scurt circuit astfel (contact faza-nul ).Ei toti jefuiesc padurea buna ; pentru genul acesta ,,de probleme” nu exista interes ,nici macar ca si lemn de foc.Fiind aflati mai în adîncimea padurii,nu se chinuie sa-i aduca la drum nici de furat de-ar fi, daca au ce jefui din locatie mai accesibila…

  Raspunde
 4. Adrian

  Dar cine va tine acolo ???
  Nu va convine … plecati acasa.
  Asa este in situati neprevazute … ghinion.
  Inca o data … plecati acasa daca nu sunt conditii.
  Nu stit decat sa va smiorcaiti pe feisbuc.

  Raspunde
 5. Johann Nicolescu

  Este inacceptabil si inadmisibil ca Enel-ul sa nu reuseasca de atatia ani de zile sa asigure o alimentare cu energie electrica continua in parametrii normali, indiferent de conditiile atmosferice existente, in toata zona turistica Semenic, incepand cu statiunea turistica Semenic si continuand cu Valiug, Garana si Brebu Nou. De asemene, Institutia Prefectului si toate celelalte institutii locale sa faca presiuni asupra Enelului sa rezolve aceasta situatie, odata pentru todeauna, in regim de urgenta maxima.

  Raspunde
 6. Doru

  Din păcate situația trenează din anul 1990. Exact așa se întâmpla și atunci. Acolo există o LEA (linie electrică aeriană) de medie tensiune la care nu s-a intervenit prin reparații capitale. Așa că… Italianul nu cheltuie banii pe reparatii costisitoare și nu face investiții, iar oamenii se descurcă cum pot.

  Raspunde
 7. Faur

  Cucqrachea. Sau cum te cheama.Tanti Faur va raspunde. Sunt doctor. Fetita mea a fost in concurs si in ziua in care pacientul care a fost suspect s a plimbat ca romanul prin Garana si Semenic. Nu sunt paranoica. Nu m am decompensat. Dar m am gandit atunci ca si acum la consecinte. Trebuie sa poti sa te speli pe maini. Da. Poate fi si un lux. Dar nu credeti ca ne am castigat dreptul la a avea apa curenta noi romanii? Nu credeti ca avem dreptul la sanatate si conservarea acesteia? Pt celalalt cucarachea- nu plec de pe semenic. Am mers pe semenic de la 10 ani. Altii merg in austria la ski. Eu nu skiez. Sunt mandra ca fata mea skiaza in Romania. Tatall meu a construit aici o casa. Sunt mandra de el. Daca tot vreti sa faceti ceva… nu vreti sa ne adunam candva sa adunam gunoaiele lasate de nesimtitii care cred ca ar trebui sa plecam din Romania?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei