Peste 100 de garaje din Reșița vor fi expropriate și dărâmate pentru a face loc spațiilor de parcare!

popa

Intenția administrației locale reșițene de a dărâma o serie de garaje de pe raza municipiului și de amenaja parcări în locul acesta, a aprins spiritele în urmă cu aproximativ doi ani de zile. Ulterior lucrurile s-au calmat, nu s-a mai întâmplat nimic, nici un garaj nu a fost dărâmat și părea că totul va fi dat uitării. Lucrurile nu stau deloc așa, iar conform declarațiilor primarului Ioan Popa, de anul acesta se va trece la exproprieri și la dărâmarea garajelor. Și fostele puncte termice vor fi puse la pământ, așa cum anunța în trecut edilul, pentru a face loc spațiilor de parcare atât de necesare în municipiul de pe Bârzava.

Vrem să venim de pe Romaniței în sus, și avem cuprins în bugetul pe anul acesta câteva lucrări. Va trebui să facem câteva exproprieri de garaje și nu puține, sunt vreo 100 și ceva. Suntem pregătiți să putem să facem străpungerea între Bulevardul Republicii și Bulevardul Muncii. Venim dinspre Romaniței și o să ajungem până în spate la Intim, unde aveam noi fosta stație de redresare, de curent electric pentru tramvai. Vor face niște alei sau drumuri paralele cu Republicii și Muncii, pe două sensuri.

O să facem o dărâmare de garaje și în spatele Căminului fetelor, cred că în 2-3 luni o să acționăm acolo deja”, a explicat primarul Ioan Popa.

Tot anul acesta se va începe și demolarea punctele termice degradate din Govândari și amenajarea în locul acestora a unor noi spații de parcare.

Mi-ar conveni și mie ca Primărie să mai bag câte un chiriaș în câte un PT din ăsta, să mai adun un bănuț, dar dacă nu am parcări, renunț la ele și dintr-un PT scot 20-30 de locuri de parcare. E ceva”, a adăugat Popa.

Citește și Popa declară război garajelor pline cu murături! Le dărâmă, fără discuții! „Dacă aveți o problemă cu asta, în 2020 aveți șansa să mă trimiteți acasă”!

 

Karina TINCUL

Stiri similare

10 Comentarii

 1. zero

  „Dacă aveți o problemă cu asta, în 2020 aveți șansa să mă trimiteți acasă”!

  Când şttm că multe trupe rock celebre au început în câte un garaj … de ce nu?
  Acasă la … Petrache Marinescu.
  PNLupus se mai şi lăuda (prin doctrină) că respectă proprietatea particulară (în sens de privată) precum şi drepturile şi libertăţile cetăţeanului :)
  Dacă s-ar dărâma şi blocurile cu avenituri, cât loc s-ar obţine prin amenajări fără menajamente?
  Întreb pentru un prieten.
  .

  Raspunde
  1. Alex

   Numaj drepturi are acest măreț popor, obligații nema. De obligația cetățeanului de a-și întreține garajul care arată ca în 1980 ce părere aveți? E într-adevăr o obligație de bun simț, dar românul când vine vorba de comunitate i se rupe, important e să tragă numai el foloase cât cuprinde. Și încă un gest de bun simț ar fi fost să-și țină mașinile în garaje, nu să le transforme în șpais, în timp ce mașinile lor sunt parcate care pe unde apucă. Pe-o parte toată lumea strigă că vrea dezvoltare, pe de altă parte nimeni nu pare s-o vrea dacă îi implică și pe ei, exact ca la bloc; dacă se găurește acoperișul, măgăreața e pe fraierul/ii care stau la ultimul etaj, la restu li se rupe, că nu-i afectează, deși stau în același bloc. O vorbă românească spune: “și cu p**a în cur, și cu sufletu’ în Rai”, dar mă gândesc că român fiind, cunoașteți răspunsul la această dilemă.

  2. zero

   “Arta” este să ştii să construieşti, fără să distrugi ce au construit alţii.
   Altfel am rămas tot sub “lozinca mobilizatoare”: Sus pe deal e-o casă … mâine va fi rasă!
   Cât despre chestiunea antemergătoare celei cu … sufletul în rai – poate că ţine de faptul că sunt ilegale (simultan) mai multe neveste.
   Nu şi mai mulţi tăiţei :) :) :)

  3. zero

   Eroare.
   Zero este celebru constructor de motociclete electrice Dual-Sport, din California.
   D’alea care se protejează prin garaje, nu parcate pe stradă precum vacile lu’ tăiţelu’ la Nădrag. :) :) :)

 2. MIHAI

  Și care-i dobânda? Dacă la 100 de garaje demolate creezi 120 de locuri de parcare cu cea mai mare expunere la spargere a mașinilor, mai bine lipsă!

  Raspunde
  1. Marius

   Greșit …in Reșița 100 de garaje nu înseamnă 100 locuri de parcare ci 100 de pivnițelor,depozite etc. Deci 100 de garaje dărâmate și transformate in parcări chiar sunt binevenite pt ca oricum proprietarii mașinilor își parchează mașina exact in buza uși de la intrare in bloc :)

 3. DuaLipa

  Domnule zero, TU esti un ZERO barat! Pe toate site-urile resitene nu faci decat atat – sa comemtezi / critici, fara argumente, ce face Primaria Resita, si nu “Taitelu”, dar cum tu esti un postac psd-ist i****, nu poti mai mult decat atat!
  Du-te si culca-te! Ia o pauza de 30 de ani, poate cand te vei trezi vei vedea o Romanie altfel si nu cum tu si tovarasii tai o doriti!

  Raspunde
  1. zero

   Mulţumesc pentru atenţie DuaLipa! Şi pentru “consideraţie”.
   Totuşi, dreptul la libertate de exprimare (încă) este garantat constituţional.
   Au murit nişte tineri în ’89, pentru asta. Nu puţini.
   Am văzut o Românie ajunsă deja fără fabrici serioase, după 30 de ani de “liberalizare” (= praf şi pulbere). Cu demolare liberalizată. Şi de păduri, şi de căi ferate, şi de …
   Ar trebui să accept să o văd şi fără garaje (on-topic). Poate şi fără blocuri, că orice precedent e promiţător, nu?
   Ba l-am mai văzut şi pe unul Câmpeanu, cel cu sprâncenele rase … “pe sprânceană”.
   Cât despre primăria Reşiţa, dacă a ajuns o avenitură suburbană (tăiţelu’), recent pripăşită spre chivernisire să o şi “conducă” prostind lumea … cizmarul era mai bun.
   Aferim! Vorba turcului.
   P.S. Nu sunt postac psd-ist.
   Am fost chiar membru PNL, cândva, demult. M-am lămurit pe deplin.
   Sâc! :)

 4. Dan

  Oare cate locuri de parcare intra pe locul unui garaj? Si apoi s- au daramat fabrici pentru a face supemarketuri, sa darami garajele e o banalitate!!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei