Peste 12 milioane de lei, investiți pentru ridicarea celei mai mari grădinițe din Reșița!

modelmic

Una din ruinele Reșiței, grădinița din Moroasa, este în plină transformare. Peste 12 milioane de lei sunt investiți în lucrările derulate la viitoarea unitate de învățământ. Proiectul, demarat în 2007 și mai apoi abandonat pe vremea fostului primar Mihai Stepanescu, a fost reluat de administrația Popa, care a reușit să obțină finanțare pe PNDL pentru continuarea lucrărilor. Autoritățile speră ca grădinița să fie gata anul viitor.

A fost montată placa superioară (acoperișul) la ceea ce urmează a fi cea mai mare unitate de învățământ preșcolar din Reșița – grădinița cu program normal, prelungit și creșă de pe Strada Sportului. Vorbim despre un obiectiv demarat în urmă cu 13 ani, a cărui realizare s-a blocat din lipsa resurselor financiare.

Am reușit să deblocăm această investiție și preconizăm că, pe parcursul anului 2021, aceasta va fi finalizată.

Valoarea lucrărilor este 12.399.478 lei, 10.090.263 lei de la bugetul de stat și 2.309.215 din bugetul local”, precizează primarul Ioan Popa.

Lucrările la grădinița din Moroasa au început în anul 2007, dar au fost abandonate după nici doi ani, din lipsă de fonduri. Tot ce s-a reușit în urma unei investiții de aproape 4 milioane de lei a fost ridicarea fundației. În 2018, primarul Ioan Popa anunța că a semnat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, contractual de finanțare pentru grădinița din cartierul Moroasa. La momentul respectiv, edilul preciza că după realizarea lucrărilor la grădiniță, se va încerca punerea în valoare a întregii zone.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Pingback: 15 Mai: Sinteza (pozitiva) in constructii - Idei Arhispec

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei