Peste 1200 de elevi reșițeni vor primi burse în acest an! Primăria a alocat aproape 400.000 lei în acest sens

modelmic+editorial

Autoritățile locale reșițene au aprobat pentru acest an un număr de 1226 de burse pentru elevii din învățământul preuniversitar. În acest sens, a fost alocată o sumă totală de 374.940 lei care să acopere valoarea tuturor burselor.

Din cele 1226 de burse, 852 vor fi burse de merit, care vor fi acordate elevilor ce au obținut media generală de cel puțin 8,50 și nota 10 la purtare în anul școlar 2016-2017 și în primul semestru al acestui an. De acești bani se vor bucura și olimpicii la nivel de județ dar și elevii care au obținut locuri pe podium la diferite concursuri județene. Această bursă va fi acordată pe o perioadă de 9 luni și are o valoare de 30 de lei pe lună.

De asemenea, un număr de 20 de burse vor fi de performanță și se vor acorda olimpicilor și campionilor naționali la diferite concursuri organizate pe țară. Cuantumul unei astfel de burse este de 100 de lei pe lună, timp de nouă luni.

Vor fi acordate în acest an școlar și trei burse de studiu și 351 burse de ajutor social, în valoare de 20, respectiv 30 de lei pe lună, pe o perioadă de 9, respectiv 12 luni de zile.

Potrivit clasamentului, Colegiul Național Traian Lalescu deschide lista burselor de merit, cu 160 de astfel de burse, urmat de Liceul Teoretic Traian Vuia cu 158 de burse de merit și Colegiul Național Mircea Eliade cu 102 de burse.

În ceea ce privește bursele de performanță, Școala Gimnazială Numărul 9 este campioană la acest capitol cu nouă elevi care au avut rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele naționale, urmată de Colegiul Național Diaconovici Tietz care are 5 burse de performanță.

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei