Peste 25 de milioane de lei pentru modernizare DJ 581 Secășeni – Grădinari! Lucrările vor fi realizate de o firmă din Timiș!

modelmic

 

Peste 25 de milioane de lei vor fi investiți în modernizare DJ 581, de la intersecția cu DJ 586 A (Secășeni) –până la intersecția cu DN 57 (Grădinari). Contractul pentru proiectare, asistență tehnică și lucrări de construcții de drumuri la obiectivul de investiții a fost semnat astăzi de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu și de reprezentanții firmei care va executa lucrările.

Proiectul presupune lucrări de modernizare a drumului județean 581, de la Grădinari până la intersecția cu drumul spre Secășeni, pe o distanță de 8,51 kilometri. Totodată, proiectul vizează realizarea de trotuare și piste pentru biciclete în comunele Grădinari și Ticvaniu Mare, realizarea de marcaje și montarea de sisteme suplimentare de semnalizare, precum și modernizarea a 4 stații pentru mijloacele de transport în comun.

Obiectivul general al proiectului are în vedere creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților din zona rurala Ticvaniu Mare- Grădinari prin creșterea conectivității și mobilității zonelor rurale din vecinătatea coridorului rutier TEN-T 7.

Implementat de către Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu primăriile comunelor Grădinari și Ticvaniu Mare, proiectul „Modernizare DJ 581, intersecție cu DJ 586 A (Secășeni) – intersecție cu DN 57 (Grădinari)” a avut o valoare totală inițială de 20.359.720,39 lei, valoare suplimentată de către Consiliul Județean Caraș-Severin la începutul acestui cu alte 5,5 milioane lei, urmarea aplicării OUG 114/2018”, informează Camelia Basaraba, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Caraș-Severin.

Cofinanțarea proiectului este asigurată prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 – prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”. Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat de președintele Silviu Hurduzeu și de directorul ADR Vest, Sorin Maxim, în decembrie 2017.

 

100777831_1579187412241004_7263206395263057920_o

 

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Johann Nicolescu

    Excelent ! Felicitari Consiliul Judetean CS si Directiei de Drumuri Judetene CS. Acest sector de drum judetean chiar avea nevoie de aceasta modernizare. De fapt in ultimi 2-3 ani lucrarile de intretinere, modernizare/reabilitare au cuprins foarte multe drumuri judetene. Tineti-o tot asa !

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei