Peste 36 de mii de elevi din Caraș-Severin vor învăța de astăzi exclusiv on-line

a

Noile măsuri restrictive impuse de Hotărârea de Guvern ca urmare a deciziilor adoptate de Comitetul național pentru Situații de Urgență, afectează și elevii din Caraș-Severin. De astăzi peste 36.000 de elevi vor studia doar on-line, indiferent de gradul de incidență al infectărilor din localitățile lor.

La începutul anului școlar 2020-2021, Ion Chiosa – purtător de cuvânt al Inspectoratului școlar Județean a afirmat, într-o emisiune live la Reper24, că aproape jumătate dintre elevi nu au acces la educația on-line, nu au device-uri, sau acestea sunt învechite sau puține într-o familie cu mai mulți copii. Acum, la două luni de la începerea anului școlar, situația s-a mai îmbunătățit, dar tot există elevi care nu au acces la educație. Conform ultimei actualizări a inspectoratului școlar, la întâi septembrie erau cuprinși într-o formă de învățământ primar, gimnazial și liceal 36.344 de elevi. Dintre aceștia 3509 nu au acces la internet iar 4271 nu au niciun fel de dispozitiv. La aceștia se adaugă copii de vârstă școlară, din aceeași familie,  care învață mai mulți de pe un singur dispozitiv.

Despre posibilitatea accesului la învățământul on-line a copiilor cărășeni Carina Pristavu – Inspector Școlar general a afirmat: „Urmează ca în cursul acestei luni să primim de la minister un număr de peste 3.900 de tablete pentru elevii din județul Caraș-Severin. Tot în această lună, până la finele lui noiembrie sperăm noi ca prin achiziții pe care le derulăm la nivelul Inspectoratului Școlar să mai cumpărăm până la 2.000 de dispozitive pentru elevii care nu au niciun fel de echipament, nu dispun nici de echipamente și nici de conectivitate. Acestea vor fi livrate elevilor pe baza unor criterii în sensul în care vor beneficia cei care provin din familii dezavantajate, familii monoparentale cu mai mulți copii, familii care se încadrează la sumele alocate prin EURO 200. Aceștia vor fi primii beneficiari“.

În ceea ce privește susținerea tezelor în acest semestru, rezultatele în Caraș-Severin a unui chestionar desfășurat la nivel național arată că 50% dintre cadrele didactice, aproape 73% dintre părinți și peste 76% dintre elevi consideră că acestea nu sunt oportune.

 

Dan AGACHE

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei