Peste 50.000.000 lei vor fi investiți la Timișoara, pentru construirea unei noi maternități! „O facem ca la carte”!

modelmic

Peste 50.000.000 lei vor fi investiți la Timișoara pentru ridicarea unei noi maternități, printr-un proiect european pe programul Interreg V-A România-Ungaria. Consiliul Județean Timiș este foarte aproape de a finaliza licitația pentru atribuirea proiectării și construcției viitoarei clinici, ce va fi situată lângă Spitalul Județean.

În urma licitației, o asociere de cinci firme a depus o ofertă de participare pentru obiectivul de investiție, anunță reprezentanții forului județean. Este vorba despre Asocierea SC Hospital Technical Solutions SRL, SC TEHNODOMUS SRL, SC SFERA CON SRL, SC TEHNOPLUS MEDICAL SRL, SC PROJECTMAK SRL.

Noua clinică de Obstetrică-Ginecologie va oferi servicii de îngrijire medicală de o calitate superioară. Ca element de noutate, se vor putea realiza proceduri de inseminare in vitro, care nu pot fi efectuate în maternitatea actuală. Aceasta va avea o suprafață desfășurată de 6.000 m2, cu o suprafață utilă de 4.761 m2 și va fi amplasată pe terenul dintre Spitalul Județean și Casa Austria. Durata efectivă de realizare a investiției, de la demararea lucrărilor, este de 24 luni.

Vom avea o maternitate de care putem fi mândri, care se va putea compara cu orice unitate medicală specifică din vestul Europei. O facem ca la carte. Pe lângă construcția clinicii, proiectul prevede și dotarea acesteia cu echipamente moderne. Principalii beneficiari vor fi timișenii, timșorenii, dar având în vedere amploarea investiției, putem spune că vom avea o maternitate regională, care va oferi servicii de top pentru întreg vestul țării”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Conform proiectului, maternitatea construită de CJ Timiș va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare in vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevăzute compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou născuți eutrofici, cât și facilități pentru însoțitori. Maternitatea va avea și o secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei