Peste 6 mii de elevi din Caraș-Severin vor fi de astăzi în scenariul roșu și vor face doar cursuri on-line

a19 (2)

Peste 6 mii de elevi, mai exact 6,027 vor susține de astăzi lecții on-line din cauza semnalării unor cazuri de infectări cu coronavirus printre cadrele didactice sau colegii de clasă, ne-a transmis Ioan Chiosa – purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean. În 15 unități de învățământ din județ se aplică planul roșu. 6 dintre ele din cauza cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la elevi sau cadre didactice din unitatea școlară și 9 din cauza ratei incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori în localitate.

Acestea sunt: LICEUL TEHNOLOGIC “CLISURA DUNĂRII” MOLDOVA NOUĂ – 1119 elevi, ŞCOALA GIMNAZIALĂ „ALEXANDRU MOISI“ MOLDOVA NOUĂ – 88 de elevi, ȘCOALA GIMNAZIALĂ „SOFIA ARCAN“ MOLDOVA NOUĂ – 84 de elevi, COLEGIUL NAȚIONAL „DIACONOVICI TIETZ“ REȘIȚA – 632 de elevi, COLEGIUL NAȚIONAL „MIRCEA ELIADE“ REȘIȚA – 931 de elevi, COLEGIUL NAȚIONAL „TRAIAN LALESCU“ REȘIȚA – 855 de elevi, ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 REȘIȚA – 417 elevi. De asemenea 130 de copii vor face școală on-line din cauza incidenți cazurilor de covid. Aceștia sunt de la unitățile: ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 REȘIȚA, GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL GÂRNIC, GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL PADINA MATEI, ȘCOALA GIMNAZIALĂ PADINA MATEI, GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL CLOCOTICI, ŞCOALA GIMNAZIALĂ CLOCOTICI, ȘCOALA GIMNAZIALĂ „PETRE SAVA BĂLEANU“ VĂLIUG și GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL VĂLIUG.

Dintr-un total de 409 unități de învățământ preuniversitar la nivelul județului, un număr de 269 vor funcționa pe scenariul 1, un număr de 121 școli și 4 cluburi ale elevilor funcționează pe scenariul 2, iar un număr de 15 școli vor funcționa pe scenariul 3- ROȘU (cu 4 școli mai mult față de raportarea precedentă). În prezent sunt suspendate temporar cursurile, în modalitatea față în față pentru un număr de 22 de clase.

Propunerea este fundamentată pe informarea Direcției de Sănătate Publică Caraș – Severin cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, precum și pe baza propunerilor de funcționare aprobate prin hotărârea Consiliilor de Administrație a unităților de învățământ nominalizate anterior.

Alte măsuri privind desfășurarea orelor de curs în școlile din Caraș-Severin dar și o serie de interdicții și măsuri restrictive pentru stoparea răspândirii noului tip de virus, ar putea fi adoptate astăzi, de la ora 16, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Dan AGACHE

 

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei