Peste 90% din reșițenii verificați în trafic au respectat măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19

 

m5

Echipe mixte formate din polițiști și jandarmi au verificat  aseară începând cu ora 22:00 respectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară numărul 2 din 21 martie 2020. Activitățile au fost desfășurate în întregul județ și la nivel național.

În municipiul Reșița, acțiunea s-a desfășurat pe Calea Timișoarei, în zona Triaj unde au fost verificate peste 30 de mașini care se deplasau după ora precizată. Fiind prima seară din care s-a început punerea în aplicare a ordonanței militare, acțiunile s-au bazat în mod special pe informare și prevenire. Peste 90% de cei verificați, dețineau actele impuse de măsurile privind circulația persoanelor. Începând din această seară după ora 22:00 vor fi însă sancționate acele persoane care nu dețin asupra lor pe lângă actul de identitate, adeverința de la angajator prin care să ateste deplasarea înspre sau dinspre serviciu sau declarația pe propria răspundere în care să fie precizat motivul deplasării după ora menționată în restricție.

La nivelul județului Caraș-Severin, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni în valoare de aproximativ 10.500 de lei, pentru nerespectarea art 5 alin.1 din Ordonanța Militară nr.2/ 2020, în intervalul 22:00-06:00.

m1

Conform Ordonanței Militare numărul 2 începând din această seară, ora 22:00, au intrat în vigoare anumite măsuri de restricție a circulației persoanelor. În intervalul orar 06:00 – 22:00 se recomandă circulația persoanelor în afara gospodăriei sau locuinței doar pentru următoarele motive: în primul rând deplasarea în scop profesional, de acasă către locul de muncă și înapoi; deplasarea pentru achiziționarea unor bunuri care să acopere produsele de bază necesare persoanei și animalelor de companie și domestice, precum și achiziționarea unor bunuri necesare desfășurării activității profesionale, acordarea de asistență medicală în condițiile în care aceasta nu poate fi amânată sau nu poate fi realizată de la distanță, pentru însoțirea sau îngrijirea copiilor, pentru asistența persoanelor vârstnice, persoanelor bolnave sau cu dizabilități și bineînțeles pentru moartea membrilor familiei.

m2

 

De asemenea, se pot efectua deplasări în acest interval orar doar în cazul în care există aceste deplasări pe o scurtă distanță pentru activitate fizică individuală și bineînțeles pentru nevoile animalelor de companie sau animalelor domestice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliție Române, Bogdan Ghebaur.

Așadar, dacă nu vă aflați în niciunul din motivele enumerate anterior, nu aveți dreptul să circulații pe drumurile publice. Polițiștii și jandarmii vor fi în trafic în fiecare seară începând cu ora 22:00  și până la finalizarea măsurilor de restricție a persoanelor în spațiul public pentru a verifica dacă acestea sunt respectate.

m3

 

Pentru verificarea motivelor deplasării persoanelor fizice, polițiștii și jandarmii le vor solicita persoanelor aflate pe drumurile publice legitimația de serviciu pentru deplasarea în scop profesional, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere. Pentru persoanele care se deplasează în scop personal este necesară completarea unei declarații pe propria răspundere, completată anterior opririi sau depistării în spațiul public de către organele competente.

m4

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei