Petrecere la căminul de bătrâni din Reșița, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități!

modelmic

După ce bătrânii reșițeni au sărbătorit așa cum se cuvine ziua de 1 decembrie, o nouă petrecere a fost organizată astăzi cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Aproximativ 15 la sută din populaţia lumii suferă de un handicap, conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Oamenii cu dizabilităţi, mai ales cei cu probleme de comportament, sunt deseori marginalizaţi de ceilalţi.

În sprijinul acestei idei, Complexul de servicii sociale pentru persoane adulte din Reșița a decis că bătrânii care suferă de un handicap merită să se bucure de o petrecere care să le sărbătorească curajul și ambiția.

Cu muzică bună și companie plăcută, bătrânii au chicotit și s-au distrat, fiind vizibil  încântați de această inițiativă.

„Ne simțim foarte bine, tot timpul ne bucurăm atunci când avem ocazia să stăm împreună cu toții și să ne petrecem atât cât putem. Este foarte frumos aici, mai uităm de griji”, a explicat una dintre bătrânele de la centrul reșițean.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei