Petrișorii înving la malul mării, Dunărea lui Aihan Omer!

modelmic

Petrișorii au reușit să ne producă o bucurie de proporții în etapa a XVII-a, în urma partidei disputate în deplasare cu una din echipele puternice ale Ligii Naționale Masculine de Handbal, Dunărea Călărași. Echipa pregătită de Petrea și Pârâianu a reușit să-i producă un nou coșmar fostului lor antrenor, cel care este și selecționerul naționalei masculine de handbal a României, profesorul Aihan Omer.

Într-un joc disputat la Constanța, HC Adrian Petrea a pornit hotărâtă să facă un meci mare, conducând cu 3-1 în minutul 5, 4-2 în minutul 7 și 5-3 în minutul 9. Jucătorii Călărașiului aveau să egaleze prin Ignat, în minutul 11 și să preia conducerea prin Zacaciurin și mai apoi același Ignat pentru 7-5 în minutul 14. Din cutiuța cu surprize, Petrea i-a eliberat pe spiridușii Rohozneanu, Dospinescu și Lela, cei care aveau să restabilească egalitatea pe tabelă. Până la pauză s-a mers cap la cap, Dunărea Călărași intrând cu un avantaj minim la vestiare, 15-14.Petrișorii

Următoarele 30 de minute aveau să fie  incendiare în sala Sporturilor din Constanța. Băieții lui Adi Petrea au egalat imediat la reluare iar de aici s-a alergat umăr la umăr, până în minutul 44, atunci când elevii lui Omer au reușit o desprindere la 3 goluri pe tabelă prin Gurkovsky, Braznnik și Bulov, 21-18. Rică Pîrîianu și Marius Bahan au ținut-o în joc pe formația reșițeană, iar de la scorul de 23 – 21 armele au fost întoarse spre poarta Dunării de Ilie Vaidasigan (Doamne, mai știm oare să socotim de câte ori ne-a ajutat în situații limită acest handbalist? Vă mai aduceți aminte Alpla Hard Viena?) și Forin Dospinescu. Egalitate 23-23, când probabil „Turcul“ spera într-o victorie, la el acasă, după ce în tur foștii elevi îi stricaseră revenirea de la Reșița!

7 metri Reșița! Vaidasigan își asumă și înscrie în minutul 56 pentru 24-23! Sala amuțește! Egalează Yuzhbabenko, e 24-24 iar extazul e la cote maxime. Toată lumea e concentrată în aceste ultime minute. Din nou Vaidasigan aruncă năpraznic și face 25-24. Ce meci superb! Dunărenii nu-și pierd luciditatea și reușesc să egaleze aproape de minutul 58, prin Gavriloaia, 25-25! Mai este timp pentru dezvoltarea unui atac iar dacă cineva mai poate face o minune acela nu poate fi decât Vaidasigan, dezlănțuit la acest final de partidă. Și da, într-adevăr Vaidasigan arată că are stofă de mare jucător și cu ultimul cartuș aduce în minutul 59, o victorie minunată pentru HC Adrian Petrea, o echipă care merită respectul și susținerea noastră necondiționată. Scor final, 25-26 și sper ca de această dată, profesorul Aihan Omer să nu-l mai fi nominalizat, în stilul său persuasiv și ironic, drept cel mai bun jucător român al partidei pe Shota Tevzadze. Când foștii tăi elevi îți aplică două corecții de acest gen, în același sezon regulat, e bine să mai dezumfli balonul.

 

Petrișorii

HC Adrian Petrea a evoluat în formula: Shota Tevzadze, Andrei Drăghici în poartă, Dusan Trifkovic – 2 goluri, Lucian Ignat, Mihail Huta – 3, Ilie Vaidasigan – 8 goluri, desemnat de publicația Reper 24 Jucătorul Meciului, Tiberiu Popovici, Cristian Lela – 2, Mihai Rohozneanu – 2, Florin Dospinescu – 5, Eremia Pîrîianu – 1, Oleksandr Starchenko – 1, Marius Bahan -2. Antrenor principal – Adrian Petrea, Antrenor secund – Eremia Pîrîianu, maseur Gabriel Lupan, Președinte Academia HC Adrian Petrea – Cristian Pătru, Vicepreședinte – Irinel Dumitru.

Echipa HC Adrian Petrea încheie anul 2015 pe locul 4 în Liga Națională Masculină de Handbal, un lucru remarcabil pentru o formație care afirma cu modestie la momentul promovării că obiectivul fixat poate fi acela de a rămâne pe prima scenă a handbalului românesc. Eu zic că din acest punct de vedere, așteptările au fost deja depășite.

Povestea continuă…

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei