Petru Borduz, candidat ARN la Senat: „Cine ne-a furat Crucea Domnului?“

petru borduz

Înființat de curând de oameni cu credință în Dumnezeu și viziune politică, Alianța Renașterea Națională se recomandă drept singurul partid cu adevărat conservator de pe eșichierul politic românesc. Politicienii care au pus baza Alianței Renașterii Naționale speră ca prin mesajul promovat nou formațiune politică să beneficieze de sprijinul necondiționat al tuturor celor ce se pretind a fi creștini. Misiunea inter-confesională și relaționarea dintre cei care și-au propus să întregească rândurile Alianței ARN nu poate fi decât a celor care își propun o renaștere economică, intelectuală și, mai cu seamă, spirituală a actualei Românii. Eforturi conjugate de energii pozitive cărora nu li se alătură de fiecare dată și cei mai vrednici dintre reprezentanții autorităților publice, așa cum este cazul AEP-ului.

După cum este cazul proaspătului candidat intrat în politică, luat în zeflemea, nici ARN-ul nu are parte doar de o largă emulație a celor ce veghează de pe margine la bunul mers al alegerilor. Sau, după cum bine se întreabă candidatul Alianței la Senatul României, cărășeanul Petru Borduz „Cine ne-a furat Crucea Domnului?“, cu trimitere la faptul că Autoritatea Electorală Permanentă a refuzat, într-o primă etapă să valideze sigla formațiunii, locul unde era inserat simbolul Crucii Domnului. Evident că reprezentanții ARN nu au stat cu mâinile în sân, fiind vorba de un partid care are la bază chemarea credinței întru Domnul.

Petru Borduz, fost consilier județean al Caraș-Severinului,  teolog la bază a dorit să clarifice lucrurile cu privire la crucea care apare ca element distinctiv în sigla noului partid:

Ne-am gândit, în primul rând la ceea ce ne-ar putea defini în această, să o numim luptă electorală, deși noi nu luptăm să ajungem cu orice preț la putere, noi încercăm să ne impunem un alt set de valori de sorginte creștină în slujba acestei națiuni, pentru o reclădire care depășește barierele materiale.

Am ales crucea creștină pentru că este cel mai cunoscut simbol al creștinismului, descoperit de înaintașii noștri în peșterile preistoriei. Dovadă a veșniciei credinței pe acest pământ. Suntem datori semenilor noștri să transmitem că Isus a fost răstignit pe cruce, jertfindu-se pentru păcatul lumii! Ori astăzi, de acest simbol s-a încercat îndepărtarea noastră, lucru inacceptabil în accepțiunea noastră comună.

Fără a intra într-un expozeu larg care ar putea conduce spre alte teme filozofice, revin în actualitatea momentului și consider că încercarea de descurajare a Alianței Renașterea Națională este una sortită eșecului iar faptul că ni s-a refuzat prezența acestui simbol pe sigla formațiunii noastre arată că cei care au făcut-o sunt fie lipsiți de credință, fie speriați de prezența și potențialul pe care l-ar putea avea acest partid deschis tuturor credincioșilor. Să-l lăsăm pe Dumnezeu să ne arate calea cea bună pentru Renașterea României și să venim cu inimă curată alături de cei care își doresc să clădească o națiune înțeleaptă și dreaptă!“, a transmis Petru Borduz, candidat pe prima poziție pentru Senatul României din partea Alianței Renașterea Națională – Filiala Caraș-Severin.

 Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Lacucaracea

    - Cu paşi galopanți , în toată țara vom rămâne o mână de oameni sănătoşi între ,,scrântiți”…
    – ,, Ghicitoare ” : Ce se întâmplă dacă pui un om sănãtos între 10 nebuni (să trãiască între ei ) ? De vreme ce peste tot situația este identică… ,, unde naiba ” să ne mai ducem să scăpăm de voi ? Nu ar fi mai logic,normal,echitabil ş.a.m.d. să plecați voi ?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei