Petru Buzzi, cel mai nou cetățean de onoare al județului Caraș-Severin!

modelmic

Fostul director al ziarului Timpul și actualul conducător al Camerei de Comerț și Industrie Caraș-Severin, Petru Buzzi, se alătură personalităților cărășene distinse cu diploma de cetățean de onoare al județului. Diploma i-a fost înmânată astăzi de către președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde. 

modelmic

Despre Petru Buzzi, personalitate de al cărui nume se leagă începuturile presei libere din Caraș-Severin, au vorbit pe rând președintele forului județean, consilierul județean Nicolae Ștefănescu și directorul Teatrului de Vest din Reșița, Nicolae Dumitru Vlădulescu. O scurtă biografie a celui alintat de prieteni ”Peruti”, a prezentat chiar Sorin Frunzăverde: ”S-a născut la Clopotiva demult, foarte demult, a învățat la Oțelu Roșu, școala generală și liceul și după aceea a intrat, în condițiile în care nu se intra foarte ușor atunci, la singura Facultate de Jurnalistică din România, pe care o termină în 1981, când vine și lucrează la Flamura. Petru Buzzi a lucrat la ziarul Timpul, practic până în 93, din 93 până în 2004 a fost director al noului ziar Timpul, a condus Sud-Vestul și a mai avut câte o scurtă perioadă nostalgia când a mai scos săptămânalul Flamura. Din 2004 este președinte al Camerei de Comerț și Industrie. Sigur că asta la detașat de viața jurnalistică, dar reușește să facă față acolo cu o echipă redusă numeric, trăind practic din finanțări europene. Face față în condițiile în care această instituție, nu numai în Caraș-Severin, ci în toate județele mici ale României, traversează o perioadă foarte grea”.

La rândul său, consilierul județean Nicolae Ștefănescu, afirma că și-ar dori să existe mai mulți oameni ca Petru Buzzi: ”Nu am pretenția că îl cunosc deosebit de bine pe prietenul nostru Peruti, așa cum îi place să îi spunem, dar am cunoscut la el partea bună a lucrurilor. L-am numit dintotdeauna, având în vedere caracterul său foarte conciliator, secretarul tuturor partidelor politice din județul Caraș-Severin, deoarece știa tot ce se întâmplă în toate partidele și asta nu era un lucru rău, pentru că știa să dea câte un sfat la fiecare”.

modelmic

Proaspătul cetățean de onoare, recompensat pentru meritele deosebite în promovarea intereselor județului, a ținut să mulțumească tuturor consilierilor județeni care au votat în unanimitate acordarea acestei distincții și și-a amintit de începuturile presei libere în Caraș-Severin, imediat după Revoluția din 1989: ”A fost greu. După mulți ani de presă obligatorie, comandată, am devenit dintr-o dată liberi, dintr-o dată puteam scrie despre orice și despre oricine, poate la început mai cu teamă, nu știam poate se supără vreun șef, poate se supără Vlădulescu, liderul Revoluției din Caraș-Severin. Ei, nu s-a supărat nimeni, cei care se supărau erau cei care încercau să distrugă ceea ce se realizase până atunci. În Caraș-Severin în perioada aceea am ținut un anumit echilibru. Oamenii politici nu și-au permis să facă mari abuzuri, atunci când au făcut, au plătit, pentru că noi am scris, nu am ținut cont de nimeni, am fost echidistanți, echilibrați și apreciați și s-a ținut cont de ceea ce spune presa”.

modelmic

Săptămâna trecută, titlul de cetățean de onoare al județului Caraș-Severin i-a fost înmânat și editorului și criticului Gheorghe Jurma, la împlinirea vârstei de 70 de ani. Cei doi, Gheorghe Jurma și Petru Buzzi, au condus împreună nou creatul ziar Timpul (Flamura de altădată), care în perioada ulterioară Revoluției din 1989 era singurul organism de presă din județul Caraș-Severin.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. ian

    asa, ca sa intelegem si noi, nea petruti sau cum ii se spune toata viata lui a fost pupator de dosului S-F-V. Acum “initiatul” l-a facut cetatean de c..onoare pentru pupaturi de-a lungul deceniilor. Extraordinar, fantastic, de neimaginat, ce calitate, ce prestanta, cata demnitate……….. vaaaaaaaai de mama noastra!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei