Picătura chinezească sau cum se schimbă fața Reșiței pas cu pas

1
De picătura chinezească și efectul ei ați auzit probabil. Cam în același fel se petrece și cu schimbarea la față (în bine) a municipiului Reșița. Azi un pic, mâine un pic, poimâine încă un pic….
2
S-a turnat ieri asfalt proaspăt pe strada Retezat din cartierul Lunca Pomostului, după finalizarea pavării trotuarelor. În această perioadă se lucrează intens în toată zona Luncă. S-a finalizat pavarea trotuarelor de pe străzile Lalelelor și Damaschin Bojincă, urmând ca în termen cât mai scurt să se asfalteze și aceste străzi. Atât lucrările de asfaltare, cât și pavarea trotuarelor sunt făcute din bugetul propriu al Primăriei Reșița, iar lucrările sunt executate de firme private sau de Direcția de Reparare a Patrimoniului Local și completează proiectul de modernizare demarat din fonduri europene, ce include reamenajarea celor 6 străzi ce fac legătura între Bulevardul Revoluția din Decembrie și A.I. Cuza.
 3
Am încercat să aflăm ce va aduce Moș Crăciun pentru locuitorii urbei de pe Bârzava și i-am solicitat edilului Ioan Popa să ne spună ce lucrări mai sunt programate până la sărbătorile de iarnă: „Încercăm să finalizăm asfaltarea acelor străzi și să creăm o axă perpendiculară între cele 6 străzi, vrem să finalizăm și strada de la piața mică astfel încât să fie toate conexiunile între cele două bulevarde A.I.Cuza și Revoluția din Decembrie deschise. Încercăm să avansăm cât mai mult pe strada Furnalelor cu refacerea carosabilului. Acolo vom pune piatră cubică din granit pentru a păstra acea notă de clasic, mai ales că avem pe acea stradă și un monument istoric de clasă A, unde am câștigat fonduri Norvegiene pentru reabilitarea lui“.
 4
„Mai avem de plantat copaci, arțari, carpen globular, tei canadian , magnolii și alte 2 – 3 specii. Trebuie să ne sosească aproximativ 180 de arbori ce vrem să-i plantăm cât se poate de repede. La liceul mate-fizică așa cum este el cunoscut vrem să terminăm cât mai repede refacerea trecerilor de pietoni. Acolo mergem pe un sistem nou în urbanismul mondial: unde există treceri de pietoni în preajma școlilor, grădinițelor, locurilor foarte aglomerate, cu circulație multă, încercăm să securizăm cât mai mult pietonii. Vom ridica nivelul de asfalt la cel al trotuarelor și vom crea astfel o zonă de liniștire. Acele lucrări s-ar fi putut realiza în 24 de are, dar am găsit cămine de apă și canalizare exact pe acele zone, fapt ce ne-a întârziat puțin, dar le vom termina cât se poate de repede“ – a mai declarat primarul Reșiței Ioan Popa.
Dan AGACHE
Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

  1. Profesorul?

    In conditiile astea de performanta, vei funcționa ca primar, cit popa mircea,sau chiar mai mult. Multa sanatate,fericire si ,,LA MULTI ANI,, întregii echipe manegeriale si tuturor colaboratorilor.

    Raspunde
  2. BoBo

    Corect, din comuna cu linii de tramvai ne-am transformat in sat cu “poteci” asfaltate. Asta da “schimbare la fata”. Jenant si penibil …

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei