Piese grele la CSM Reșița! Antrenorul Tavi Benga atacă promovarea cu Miranda și Beța?

modelmic

Profesorul Octavian Benga, noul antrenor principal al formației CSM Reșița s-a prezentat, în premieră, în fața reprezentanților presei cu planurile pe care le are în perspectiva noului sezon competițional și cu dorințele pentru 2019.

„Am venit la chemarea președintelui Viorel Lolea, a domnului primar Popa și domnului consilier Hadrian Popescu, care au fost foarte hotărâți iar pentru încrederea acordată țin să le mulțumesc“, a punctat noul antrenor principal.

Staff-ul de antrenori: 100% reșițean!

Din rândul staff-ului care va conduce antrenamentele, alături de Octavian Benga, antrenor cu licența PRO – obligatoriu pentru antrenorii principali de prima Ligă, pe bancă se vor afla secunzii Lucian Dobre, Robert Nosal și antrenorul cu portarii Valentin Boșca.

ob
Octavian Benga

De la început, Benga a precizat că nu are presiunea unui obiectiv fixat de către primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, cel care i-a transmis noului principal că așteaptă de la acesta crearea unei echipe cât mai competitive. „Desigur, nu ne vom da la o parte de la promovare, dar mai întâi îmi doresc să creez un grup care să fie competitiv“, a dorit să asigure Tavi Benga.

Același principal a vorbit și despre greutățile de cooptare în lot a unor jucători de calitate, determinanți în joc, care preferă să rămână la echipe mai slab cotate și cu condiții mai slabe de pregătire decât la clubul reșițean, pe motive legate de distanță rutieră sau de faptul că Liga a III-a nu este atractivă pentru jucătorii cu nume din ligile superioare.

Benga a vorbit și despre plecarea jucătorilor cu care clubul a încercat în ultimele două sezoane promovarea și care se simt astăzi demotivați ori și-au găsit angajamente la alte cluburi, așa cum este cazul lui Alin Liuba, jucător care, în ciuda faptului că se află sub contract cu CSM Reșița, nu s-a prezentat astăzi la reunirea lotului. Absent motivat a fost și mijlocașul la închidere Laurențiu Breșneni.  Jucătorii noi agreați de tandemul președinte-antrenor Lolea – Benga, care au ajuns în curtea clubului vin să întărească posturile deficitare, precum tinerii din liga secundă Taciuc și Izmană crescuți la Iași, fundașii cu experiență Mardare și Prodan , ca de altfel și legitimarea lui Dragoș Săulescu, acest adevărat „coșmar“ al Reșiței care a marcat împotriva formației din Valea Domanului. De asemenea, Marius Staicu va continua în Valea Domanului iar antrenorul și președintele urmăresc au în vizor și un vârf de atac din liga secundă.

La reunirea lotului de astăzi a formației CSM Reșița, marile surprize au fost prezențele alături de rosso-neri a fotbaliștilor de primă ligă, brazilianul în vârstă de 28 de ani care a evoluat în trecut pentru Dinamo București, brazilianul Wanderson Miranda da Silva și reșițeanul Dean Beța, care a evoluat în prima ligă pentru Petrolul Ploiești și Juventus București.

Despre cedarea jucătorui Bogdan Szijj la FC Voluntari, echipă preluată de fostul antrenor al echipei CSM Reșița, Daniel Oprița, dar și despre alte subiecte de interes, președintele clubului din Valea Domanului, Viorel Lolea, a declarat:

Formația CSM Reșița se va afla în următoarea perioadă de pregătire în cantonament la Reșița iar vineri va disputa la Timișoara un prim test în compania echipei fanilor ultra- viola din Liga a II-a, ASU Politehnica Timișoara, după care va urma un joc, tot în deplasare, cu o altă formație de ligă secundă, Ripensia Timișoara.

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei