PNL Caraș-Severin, pus la zid! Stepanescu nu i-a lăsat pe liberali să organizeze miting de protest împotriva Guvernului Ponta!

modelmic

PSD a amenințat cu violențe la auzul faptului că PNL a dorit să pregătească sâmbătă o manifestație de protest împotriva Guvernului Ponta în ziua dezbaterii moțiunii de cenzură, după cum susține deputatul Valeria Schelean. Și la nivel local, autoritățile reșițene au pus la zid solicitarea liberalilor cărășeni. 

Cererea organizației PNL Caraș-Severin de a organiza un miting de protest a fost respinsă, probabil în urma unor prețioase indicații politice venite ca ordin de zi pe unitate în toate județele din țară unde se pot împiedica astfel de manifestații, punctează Valeria Schelean.

„PSD și aliații săi politici au pus la cale un plan elaborat de a interzice dreptul la liberă exprimare și la liberă asociere, drepturi fundamentale garantate de Constituție. Dar aceste garanții nu înseamnă nimic pentru PSD, care comite abuz după abuz în disperarea de a nu pierde puterea.

PNL Caraș-Severin condamnă cu fermitate acest comportament abuziv al PSD de a împiedica oamenii să se asocieze în cadrul unor evenimente și de a-și exprima liber părerile și opiniile. PNL Caras-Severin consideră că acest comportament este deopotrivă despotic și disperat, în contradicție cu Constiuția României și cu orice fel de spirit democratic.

PNL Caraș-Severin îi îndeamnă pe toți cărășenii care s-au confruntat cu acest tip de abuz din partea PSD să nu se lase descurajați și nici intimidați și să iasă astăzi în stradă, pentru că drepturile constituționale nu pot fi îngrădite discreționar de reprezentanții puterii”, explică Valeria Schelean.

 

Solicitarea reprezentanților PNL, pusă la zid și de municipalitatea reșițeană!

 

Primăria Reșița a respins și ea solicitarea venită din partea PNL de a organiza în cursul zilei de vineri, la nivel local, o manifestație de protest împotriva Guvernului Ponta, justificând decizia în felul următor:

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că o astfel de adunare publică nu respectă prevederile art. 7 din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit căruia: organizatorii adunărilor publice vor depune declaraţia scrisă la primăriile municipale, orăşeneşti sau comunale pe al căror teritoriu acestea urmează să se desfăşoare, cu cel puţin 3 zile înainte de data desfăşurării acestora, în care trebuie să menţioneze denumirea sub care este cunoscut grupul organizator, scopul, locul, data, ora începerii şi durata acţiunii, traseele de afluire şi defluire, numărul aproximativ al participanţilor, persoanele împuternicite să asigure şi să răspundă de măsurile de organizare, serviciile pe care le solicită din partea consiliului local, a poliţiei locale şi jandarmeriei, potrivit modelului prezentat în anexă”, se arată într-un comunicat venit din partea Primăriei Reșița.

 

 Alexandra JURCA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Cristian

    Ii dardaie curu de ceva vreme lui Stepanescu…
    Si daca nu pica Ponta destinul lui este scris, adica dupa fapta si rasplata, si daca a facut ceva sigur va petrece ceva, asa este dat de la Domnul.
    Si el si altii sa nu se mire de ce va urma…

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei