PNL-ul merge mai departe! Liberalii din Caraș-Severin nemulțumiți de piedicile pesediste

aa
Ca urmare a tentativelor de formare a unui nou guvern și a avizelor care „ba se dau, ba nu se dau“ în comisiile de specialitate, organizația Caraș-Severin a Partidului Național Liberal a organizat vineri o conferință de presă.
Prim vicepreședintele acestei formațiuni politice Jaro Norbert Marșalic a afirmat în deschiderea întâlnirii cu presa cărășeană: „Noi dorim să vă transmitem că Executivul PNL continuă să-și facă treaba, chiar dacă are puteri limitate în urma adoptării moțiunii de cenzură și asta pentru a asigura ca România să rămână stabilă și sigură. Ministerele nu iau pauză, PNL-ul merge mai departe cu reformele prin toate instrumentele pe care le are la dispoziție. Majoritatea PSD din Parlament, născută din pixul lui Dragnea, distruge realizările PNL-ului și pune piedici. Ca atare este logic că anticipatele sunt singura soluție pentru România. Guvernul PNL a fost demis pentru a ne împiedica pe viitor, să adoptăm măsuri cerute și așteptate de populație. Sunt multe lucruri bune realizate de PNL și distruse de PSD, ceea ce demonstrează încă odată că este nevoie de anticipate; poporul să hotărască cine să aibă putere de decizie. Situația actuală, cu piedici la tot pasul nu este normală și nu este benefică pentru România“.

La întâlnirea de astăzi a fost prezent și primarul comunei Ezeriș Ioan Rusu, care a dorit să amintească faptul că ceea ce se întâmplă pe plan național nu trebuie să abată atenția de la ce se face, pe linie administrativă, pe plan local: „Primarii trebuie să facă politica administrativă în primul rând. E acea politică în care te implici 24 de ore din 24, 7 zile din 7, în care ajuți pe fiecare cetățean, fiecare departament administrativ ca să depășească toate obstacolele care apar inerent în fiecare zi“.
Edilul a punctat și faptul că pentru localitatea Ezeriș a fost alocată o sumă de către consiliul județean, cuprinsă în bugetul primăriei, după care a fost înștiințat că suma i-a fost micșorată cu 20%. Ioan Rusu: „ Această sumă, mare sau mică, nu scotea comuna din sărăcie și din nevoi, dar din punctul meu de vedere, este vorba de competența, sau incompetența acestor oameni (conducerea Consiliului Județean nota redacției), care de vreo 12 ani împart bugetul acestui județ după bunul plac. Ca o paranteză, vreau să vă spun că am participat la așa zisele negocieri de anul trecut și am spus atunci că nu poți să dai 100 de mii unor localități ca Zăvoi, sau Slatina Timiș și altora 400 sau 500 de mii cu o populație similară sau chiar mai mică. Mi s-a răspuns tranșant: nu vă convine, nu vă dăm niciun leu“.

zz
O altă nemulțumire a primarului liberal este lipsa unei gropi de gunoi în Caraș Severin: „De 12 ani nu sunt în stare să facă o groapă de gunoi, astfel încât populația să plătească un preț rezonabil, nu să fim nevoiți noi, ca administrație locală să plimbăm gunoaiele la sute de Km depărtare pe prețuri foarte mari. Și încă ceva: mai nou modernizările de drumuri în Caraș Severin nu se mai măsoară în Km ci în metri pătrați. Ne lăudăm că am reabilitat 20 de mii de metri pătrați de drum, pe când alții, în alte județe, construiesc kilometrii, zeci de kilometrii de drum. Domnul secretar al județului (Darian Ciobanu) face politică sau face administrație. Acum nu a semnat hotărârea de Consiliu Județean că nu e legală. Dar anul trecut când au împărțit după bunul plac, a fost legal“?

Primarul Rusu a mai precizat că nu a fost și nu este de acord cu împărțirea banilor pe preferințe politicile. Aceștia trebuie distribuiți în funcție de categoria comunei, în funcție de numărul de locuitori, de necesități, de existența unor proiecte în curs de implementare.

Dan AGACHE

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  “Guvernul PNL a fost demis pentru a ne împiedica pe viitor, să adoptăm măsuri cerute și așteptate de populație.”

  He, he …
  Dacă Ceauşescu ar fi adoptat măsurile cerute şi aşteptate de populaţie … s-ar fi sinucis, în mod onorabil.
  Din păcate, nu avea educaţia necesară.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei