PNȚCD Caraș-Severin deplânge trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I

Mihai I

Pe 5 decembrie, ne-am luam rămas bun de la Regele Mihai I, cel care a fost un monarh constituțional și în timpul domniei sale a dat dovadă de multă înțelepciune, devotament, iar, peste timp, și de iertare.

Să nu uităm ce a spus despre rege, cineva mai înțelept decât noi, și nici ce a spus regele despre regalitate:

Regele Mihai I de Hohenzollern a izbit neamul nemţesc de la Baltica la Creta într-o noapte şi a salvat poporul român de la dezastru. Mihai, regele românilor, a pus pumnul în balanţa forţelor, înclinînd-o în lagărul democraţiilor, într-un moment în care nu se ştia încotro înclină, nici în senatul francez, nici în cel american. Că am redus războiul cu un an, pentru ca Hitler să nu facă arme speciale, că-n Anglia nu mai rămâneau atunci decât iepurii din vizuini”, spunea despre Majestatea Sa, Petre ȚUȚEA.

Valoarea regalității stă deasupra alternativelor politice și a sistemelor de guvernare. Ea garantează mândria, identitatea, continuitatea și tradițiile poporului român”, era de părere Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Un pios omagiu în onoarea ultimului nostrum rege, organizația PNȚCD Caraș-Severin.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei