Pod cultural între Reşiţa şi Viena!

modelmic

Actorii Teatrului de Vest din Reşiţa au fost prezenți zilele trecute la Viena, unde au prezentat două spectacole la Teatrul Pygmalion: „Gunoierul”, de Mimi Brănescu  şi „Un Păcală”, adaptarea şi regia de Dan Mirea. Cele două reprezentații ale actorilor reșițeni au umplut sala Teatrului din Viena, fiind apreciate de spectatori şi de directorul teatrului vienez, Tino Geirun, drept „un succes evident!”. 

modelmic

Cuplul de actori Dan Mirea şi Florin Ruicu au oferit o reprezentanție de excepție în „Gunoierul”, un spectacol plin de vervă, suspans şi adrenalină, cu răsturnări spectaculoase de situaţie, momente dramatice, dar şi momente de comedie autentică. ”Dan Mirea, în rolul gunoierului, a excelat prin treceri surprinzătoare de la o stare la alta, de la bufon, la filosof, de la ratat, la „profesor cititor în gunoaie”, de la umil boschetar, la interlop rapace. Florin Ruicu a fost şi el convingător, strălucitor pe alocuri, în rolul familistului sigur de sine, care alunecă, încet-încet, în postura  de soţ bănuitor, soţ dornic de răzbunare, până la starea de simplă cârpă, stoarsă de vlagă, bună de aruncat la gunoi”, a declarat directorul Teatrului de Vest din Reșița, Nicolae Dumitru Vlădulescu.

modelmic

Prezent la Viena a fost și autorul și jurnalistul Matei Mircioane, care și-a lansat în holul teatrului Pygmalion, volumul „Epopeea lui Ghimeş”. Actrița Constantina Elisabeta Vanca, de la Pygmalion – Viena afirma despre acest volum că ”este un roman surpriză, un roman altfel, care te duce în trecut, parcă pe la începutul lumii, cu toate că personajele sunt atât de vii, de actuale în manifestări”.

Felul în care au fost primite atât piesele de teatru cât și lansare de carte dovedesc că publicul român din Viena are nevoie de astfel de evenimente, este de părere directorul teatrului vienez, Tino Geirun. „Sunt foarte bucuros că Teatrul din Reşiţa, după câteva vizite pe care mi le-a făcut în ultimii doi ani, a reuşit să-şi construiască un public al lui. Şi lucrul acesta s-a văzut, ţinând cont de numărul mare în care au venit românii din Viena să vadă ambele spectacole. Bunăoară, la spectacolul „Gunoierul”, foarte frumos, foarte bine închegat, sala a fost tixită! A trebuit să mai punem scaune în plus ca să mulţumim spectatorii”, a mai precizat Geirun.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei