Poetul Octavian Doclin, la 66 de ani: „Viața mea a fost o succesiune de întâmplări, deloc întâmplătoare”!

Poetul Octavian Doclin

Poetul Octavian Doclin a fost sărbătorit săptămâna aceasta la Biblioteca Județeană Paul Iorgovici din Reșița, la împlinirea vârstei de 66 de ani. Înconjurat de familie, prieteni și colegi de breaslă, poetul care a luat numele satului în care a văzut lumina zilei, nu a suflat în lumânări, preferând să își prezinte în schimb cea mai recentă creație: volumul de poezie „Baletul de noapte”. 

Puțin nostalgic, la împlinirea vârstei de 66 de ani, poetul Octavian Doclin, care se definește pe sine însuși ca fiind un boem incurabil, nu a ratat ocazia de a recita din opera unor poeți celebri dar și de a vorbi despre ce a însemnat viața lui până în prezent:

„Viața mea de până acuma, într-o definiție care e grea dar e și pe gustul meu, a fost o succesiune de întâmplări, deloc întâmplătoare. Ea s-a derulat în două planuri paralele: în realitatea reală, la suprafață, unde ne găsim astăzi, în deplină luciditate și în realitatea irealității, sau în irealitatea realității, adică în subteranele docliniene. Dacă nu ar fi fost această pe-trecere, poate că acum nu aș fi fost în fața acestui microfon”. 

Despre cea mai recentă apariție editorială a celui considerat de mulți ca fiind cel mai cunoscut poet din Caraș-Severin, „Baletul de noapte”, au vorbit o parte a celor prezenți la manifestare, printre care, după cum era de așteptat și Gheorghe Jurma. Criticul este de părere că prin acest volum, Octavian Doclin „adaugă un cerc creației sale, dezvoltând o poezie inițiatică în care ascunsul și neascunsul sunt prinse într-­un joc specific”.

Nu a ratat ocazia de a ura „La mulți ani” sărbătoritului, nici gazda manifestării, managerul Bibliotecii Județene, Clara Constantin:

„Poetul Octavian Doclin este un reprezentant de seamă al Banatului Montan și este deosebit de onorant pentru noi, la ceas aniversar, să lansăm cel mai recent volum semnat de acesta. Harnic și inspirit, Octavian Doclin ne-a obișnuit să puncteze momente din biografia personală publicând volume de poezi, eseuri sau publicistică și iată că, la ceas aniversar vine să împărtășească bucuria poeziei aici la Bibliotecă, alături de familie, de prieteni, de colaboratori. Îi urăm pe această cale sănătate și viață lungă și să ne bucure în continuare nu versurile sale neasemuite”.

Octavian Doclin a publicat până în prezent peste 20 de volume de poezie și alte 14 în colaborare cu alți autori, el fiind premiat de numeroase ori de către Uniunea Scriitorilor.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei