Poliția de Frontieră avertizează: începe prohibiția pe Dunăre

modelmic

Pescuitul comercial, recreativ sportiv şi familial al oricăror specii de peşti va fi interzis în perioada 26 aprilie – 09 iunie în apele care constituie frontieră de stat, anunță reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara. De asemenea, este interzis pescuitul în scop comercial și recreativ al oricăror specii de peşti în fluviul Dunărea în zonele care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria şi cu Republica Serbia, pe o durată de 45 de zile, în perioada 15 aprilie – 30 mai.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara atrag atenția că până în 30 mai este interzis nu doar pescuitul în scop comercial și recreativ/sportiv al oricăror specii de pește, ci și al crustaceelor, moluștelor și altor viețuitoare acvatice vii  în fluviul Dunărea în zona care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria

Prohibiția pescuitului în scop comercial, recreativ/sportiv și familial a scrumbiei de Dunăre se stabilește, pe sectoare, astfel: pe sectorul de Dunăre și brațele sale de la Chiciu km 374,5 până la Baraj Porțile de Fier II, inclusiv brațul Gogoșu km 874,8, pe o durată de 20 de zile, în perioada 18 aprilie-7 mai.

Pentru a putea desfăşura activităţi de pescuit sportiv şi a nu încălca prevederile legale, este necesară deţinerea unui permis eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultura şi avizat de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, pentru anul 2019. 

De asemenea, pescarii sportivi trebuie să ştie că granița cu Republica Serbia este o frontieră externă a Uniunii Europene, iar activităţile desfăşurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliţiei de Frontieră Române.

Conform prevederilor legale ale frontierei de stat a României, pescuitul sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul şefului Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Facem precizarea că lipsa avizului şefului Poliţiei de  Frontieră, pe aceste  permise, constituie contravenţie şi se sancționează cu amendă de la 100 la 1000 de lei”, amintește purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, subcomisar de poliţie, Petre-Ionuţ Nicola.

Totodată, pescuitul recreativ sportiv, efectuat fără permis, constituie contravenţie şi se sancţionează  cu amendă de la 300 lei la 600 lei şi confiscarea peştelui, icrelor, precum şi altor vieţuitoare acvatice.

foto: stirigiurgiu.ro

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei