Poliţia Locală între contre şi reorganizare

modelmic

Despre Poliţia noastră, asta locală, se scriu destule, se spun destule, începând de la utilitatea sau inutilitatea acesteia, de la pregătirea poliţiştilor locali, până la competenţele ce le revin acestora.

Iată că „primarele” nostru face un lucru bun, în opinia mea, în fapt încearcă să restructureze o serie de servicii din interiorul Poliţiei Locale, activitate care, până la urmă reprezintă o gură de aer proaspăt pentru poliţiştii care lucrează în stradă. Este la fel de adevărat că unii din băieţii de la „Locală” îşi mai depăşesc uneori atribuţiile, dar la noi aceste mici derapaje sunt uneori, vrem nu vrem, obişnuite şi sunt prezente nu numai în sânul Poliţiei Locale.

Cunosc la Poliţia Locală câţiva flăcăi care fac cinste meseriei pe care au ales-o şi încearcă, e drept în limitele pe care le au, să se adapteze din mers la legislaţie, la obiceiurile şi cutumele locale. Numai că situaţia se schimbă atunci când vine vorba de unii şefi de serviciu, birouri sau cum le spune, care şefi au impresia că s-au născut poliţişti! Şi din aceştia cunosc câteva exemplare care nu fac deloc cinste celorlalţi poliţişti locali şi din cauza cărora, îndreptăţit, reşiţeanul îi bagă în aceeaşi oală…

Când priveşti mai atent organigrama Poliţiei Locale, nu poţi să nu dai dreptate primarului Ioan Popa, păi pentru ce e necesar un birou de resurse umane la Poliţia Locală atâta timp cât însăşi Poliţia Locală este un serviciu public de care răspunde Consiliul Local şi primarul? La fel de inutil este şi Biroul Logistic de achiziţii publice, că doar logistica este asigurată tot de Consiliul Local…. Şi tot din organigrama, mai veche ce e drept, localii sunt dotaţi cu un Birou de inspecţie şi control! Să fie biroul ăsta aidoma cu organismele de control intern din cadrul Poliţiei Naţionale unde poliţiştii sunt controlaţi de poliţişti? Credeţi că primarul şi cei doi viceprimari nu pot avea sub control localii? Mă îndoiesc….

Buba mare aici o reprezintă vârful Poliţiei Locale, doi, trei băieţi care prea s-au obişnuit pe scaunele lor şi cu salarii destul de frummuşele pentru un angajat al Primăriei, până la urmă…. Ăsta e călcâiul lui Ahile, aici trebuie edilul nostru să insiste, iar dacă vrea o Poliţie Locală care să funcţioneze la parametrii normali, îi recomand să aducă în fruntea acesteia, unu – doi, profesionişti proveniţi de la Poliţia Naţională sau SRI, sunt sigur că altele vor fi mersul instituţiei şi percepţia cetăţeanului….

Până una alta, succes primarului în încercarea sa!….

Vă pup brusc!

Adi NICA

Stiri similare