Poliția Rutieră recomandă: Alegeți viața sau închisoare de la 1 la 5 ani pentru cei care urcați beți sau drogați la volan!

alegeviata

Acțiune în forță a polițiștilor de la Serviciul Poliției Rutiere al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, derulată pe marginea conștientizării șoferilor asupra riscurilor la care sunt supuși în cazul oboselii la volan, a consumului de alcool și al lipsei unei conduite preventive în raport cu ceilalți participanți din trafic.  În Caraș-Severin numărul victimelor care au fost rănite grav sau chiar au decedat în urma unor accidente rutiere a atins cote alarmante, iar decizia Inspectoratului de Poliție din Caraș-Severin de a realiza o campanie de acest gen, nu poate fi decât benefică și în sprijinul celor care se află zi de zi pe Drumul Național 6, ca de altfel pe toate drumurile naționale și județene din Banatul de Munte.

Cifra zilei: 26 de persoane au murit în ultima lună în accidente rutiere, pe șoselele din Caraș-Severin!

Însoțiți de reprezentanții presei, mai multe echipaje de agenți și inspectori din cadrul Serviciului Poliție Rutieră au descins astăzi pe drumurile naționale, în zonele Buchin, Soceni, Jupa cu scopul de a oferi flyere – fluturași cu informații utile și de a le vorbi conducătorilor auto despre pericolele la care se expun în cazul în care urcă băuți sau obosiți la volan. Reacțiile șoferilor au fost dintre cele mai diverse, la început aceștia fiind reticenți în fața filtrelor de poliție dar mulțumind ulterior reprezentanților legii pentru informațiile și sfaturile primite. Campania „Alege Viața“ a Poliției Rutiere vine cu sfaturi utile pentru participanții la trafic, amintindu-le că oboseala la volan le poate fi fatală iar conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Cu aceeași pedeapsă, închisoare de la 1 la 5 ani, se sancționează și fapta persoanei care conduce un autovehicul și care se află sub influența unor substanțe ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora. Iar dacă vei refuza etilo-testul, te împotrivești sau te sustragi de la recoltarea probelor biologice sau de la testarea aerului respirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței de produse sau substanțe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, fapta va fi pedepsită cu un sejur la penitenciar, all inclusive, între 1 și 5 ani. Pentru ca data viitoare să nu mai urci băut la volan și nici să nu refuzi să sufli atunci când polițistul te invită respectuos să o faci.

Polițiștii care au răspuns cu amabilitate întrebărilor Reper 24, au declarat la unison că speră ca prin această campanie să fie diminuat numărul accidentelor grave din județul Caraș-Severin, șoferii fiind astfel conștientizați asupra efectelor negative ale alcoolului și oboselii la volan. Reper 24 susține și definește ca imperios necesară campania de informare și conștientizare derulată de Poliția Rutieră din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei