Politica penelistă, o nebuloasă totală

popavela

Alegerile pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal au intrat în linie dreaptă. Cel mai probabil, pentru funcția de președinte se vor bate-n moțiuni Cristian Bușoi și Ludovic Orban. Candidatura lui Viorel fiind una care va da o pată de culoare congresului din luna iunie.

Alegerile în interiorul unui partid au creat deseori conflicte între susținătorii candidaților propuși pentru funcții de conducere. Deseori rupturi definitive și plecări sau excluderi din partid în urma acestor confruntări. Chiar a contracandidaților. Valentin Boșneag fiind un caz cât se poate de concludent. Pentru cunoscători, evident. Probabil pentru a nu crea o stare conflictuală profundă în interiorul PNL, Organizația Caraș-Severin, căci despre aceasta facem următoarea analiză, anul acesta la alegerile pentru funcția de președinte a fost o singură candidatură. Și asta în contextul în care presa îl dădea ca sigur președinte al filialei liberale cărășene pe primarul Reșitei, Ioan Popa. Și toate acestea, pentru simplul fapt că Marcel Vela ar avea deja asigurată o funcție de vicepreședinte la nivel național. Vela nu s-a lăsat convins de argumentele presei și n-a dat pasărea din mână pe cea de pe gard. Ulterior, și Popa s-a răzgândit, tot presa invocând un veritabil spirit de convingere al unui primar dintr-o comună cărășeană. Apele păreau să se limpezească, numai că, la ședința de BPJ a filialei cărășene, se pare că Nelu Popa a făcut din nou notă discordantă față de restul membrilor Biroului și și-ar fi exprimat susținerea pentru candidatul Orban la șefia PNL-ului. Imediat presa a readus în discuție faptul că președintelui Vela îi este asigurată o funcție de vicepreședinte la nivel național, această poziție fiind la momentul actual incompatibilă cu funcția de președinte al unei filiale județene, de sector etc.

Citește și: PeNibiLism până la capăt. De data asta cu Bușoi!

Numai că toate acestea par a fi spulberate de o declarație, sau mai bine zis de o imprudență făcută de candidatul Bușoi la Timișoara. În urmă cu o oră, într-o conferință de presă, alături de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, Bușoi a lăsat să se înțeleagă că tot ceea ce este incompatibilitate în momentul de față în statut se va negocia în prima zi de congres și, cel mai probabil, aceste incompatibilități vor fi eliminate. Cum și primarul Robu se află în postura lui Marcel Vela, aceea de președinte de filială județeană, este posibil ca ambii să fie cooptați în echipa lui Bușoi, candidatul căruia ambii liberali îi netezesc drumul către șefia PNL.

Statutul va fi oricum revizuit în prima zi la congres, probabil îl vom revizui de comun acord, cei doi candidați, echipele noastre, pe anumite zone. Eu nu cred că va fi nicio incompatibilitate și oricum toate aceste lucruri sunt făcute în vederea întăririi forței Partidului Național Liberal. Și cu oameni puternici, șefi de filială puternici, oameni care conduc administrații publice foarte importante, conducerea PNL va avea de câștigat”, a fost motivația posibilelor modificări aduse la statutul Partidului Național Liberal făcută de candidatul Bușoi la Timișoara.

Așadar, nu ne rămâne decât să vedem reacțiile lui Nelu Popa până după congres, dacă i-au fost întinse doar curse politice sau dacă lucrurile chiar au stat așa de la bun început, Organizația Reșița fiind dusă încă o dată cu zăhărelul și neavând curajul să se arunce în luptă pentru șefia filialei județene a PNL, dincolo de orice joc politicianist.

 

John GAVRILESCU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei