Polițiștii cărășeni au instituit Blocada 2014

blocada

Peste 500 de amenzi în valoare de peste 100 de mii de lei au fost aplicate în doar 24 de ore de polițiștii cărășeni, în cadrul acțiunii Blocada 2014, o acțiune derulată la nivel național. 

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Ancuța Cărbunaru, poliţiştii au organizat şi desfăşurat acţiuni preventiv-reactive în sistem integrat pe raza întregului judeţ, pentru a asigura liniştea şi ordinea publică. Acţiunile au fost organizate punctual pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă normele prin săvârşirea de contravenţii şi infracţiuni ce aduc atingere climatului de ordine şi linişte publică, patrimoniului public şi privat, regimului circulaţiei rutiere şi a celui pentru desfăşurarea activităţilor economice.

Poliţiştii au constatat 13 infracţiuni, din care două de natură judiciară, două economico-financiară, cinci la regimul circulaţiei şi patru la regimul armelor, muniţiilor, explozivilor şi substanţelor periculoase.

 În urma acțiunilor, poliţiştii au aplicat 525 de  contravenţii, cele mai multe fiind pentru încălcarea normelor rutiere – 412. Pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost sancţionaţi 180 conducători auto, iar pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice 1 şofer.

Totodată în cadrul acţiunilor pe linia circulaţiei rutiere au fost reţinute 10 permise de conducere şi retrase 10 certificate de înmatriculare.

Pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii au aplicat 22 amenzi. În plus, au fost confiscate un număr de 11.500 ţigarete şi bunuri în valoare de 8.349 lei.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei